Reus

Tebas: “Els futbolistes estaven segrestats”

Reus. El dirigent afirma que l’equip roig-i-negre ja no pertany a la Lliga i que si se li concedís la cautelar per competir no podria incorporar jugadors

Si hi ha algú bel·ligerant amb les irregularitats comeses pel Reus amb Joan Oliver al capdavant, és Javier Tebas. El president de la Lliga va fer ahir –en un esmorzar col·loqui organitzat per Europa Press– les primeres declaracions després de l’expulsió de l’equip roig-i-negre de les competicions professionals des d’ara i durant tres anys. “És una decisió ferma. El Reus ja no pertany a la Lliga i per tant no jugarà més partits, a menys que els recursos al Tribunal Administratiu de l’Esport prosperin i se suspengui cautelarment la sanció i torni a la competició. I ja veuríem com hi hauria de tornar, perquè no poden incorporar jugadors d’acord amb les resolucions que hi ha hagut, encara que es posin al dia econòmicament.” Tebas considera que “els futbolistes del Reus estaven segrestats i la Lliga no podia consentir-ho”, i recorda que una de les sancions al Reus quan li van marxar sis jugadors per les denúncies per impagaments va ser la prohibició de substituir-los.

Tebas va explicar que la Lliga ja ha validat les llicències dels ja exjugadors del Reus amb els seus nous equips i que la RFEF hi està posant traves abans de donar-hi el vistiplau: “Espero que ho resolguin, perquè fa falta el visat de la Lliga i el de la federació.”

El dirigent va recordar als nous propietaris del Reus que la seva arribada no eximeix el club de les irregularitats comeses “perquè si no estaríem donant la possibilitat que algú no pagui els jugadors i després digui que ja vindrà algú altre amb els diners”. “Que, per cert, encara no hi ha posat ni un euro, almenys per pagar als jugadors”, va indicar Tebas, en referència als nous dirigents roig-i-negres.

Demandaran Oliver

Javier Tebas va anunciar que la Lliga demandarà els directius del Reus, ja que “han de ser sancionats, com a mínim amb la inhabilitació, per les irregularitats comeses en el mandat de Joan Oliver.

LES REACCIONS

Cal protegir els que compleixen, no els que incompleixen, per molt que ara vingui algú amb diners. Que, per cert, encara no hi ha posat ni un euro
Pel tema del Reus he dormit malament. Si no es compleixen les normes els altres clubs són víctimes
Javier Tebas
PRESIDENT DE LA LLIGA

Més exjugadors troben equip

Pendents que la federació validi, tal com ja ha fet la Lliga, les seves noves llicències, els fins ara jugadors del Reus continuen comprometent-se amb altres clubs. Ahir, el Numància va anunciar el fitxatge fins al juny del 2021 del mig centre Gus Ledes (57 partits en un any i mig a Reus), que tornarà a tenir com a entrenador Aritz López Garai. A més, el Cadis va fer oficial el fitxatge de l’atacant David Querol i l’Elx, del central Jesús Olmo, que coincidirà al Martínez Valero amb dos exroig-i-negres, Edgar Badia i Alfred Planas. A més, Ricardo Vaz està a prop de l’OFI Creta i Adri Guerrero s’ha compromès amb el filial del València. Caldrà veure, però, si tots ells arriben al cap de setmana amb els papers totalment en regla i poden debutar amb els seus nous equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)