Girona

Quietud en el mercat

Tancat. El Girona esgota les últimes hores sense fer cap més moviment a la plantilla i, com en l’estrena a primera, fa una sola incorporació a mitja lliga, el carriler Raúl García Carnero

L’agitació d’última hora dels clubs de la Lliga de Futbol Professional va tenir el seu contrapunt en clubs com el Girona, que es va mantenir quiet i va donar per bona la plantilla amb l’únic retoc en el mercat d’hivern de la incorporació de Raúl García Carnero, fitxat lliure del Leganés per cobrir les mancances al carril esquerre. Limitat pel marge econòmic que li impedia assumir operacions fortes, el club condicionava les possibilitats de fer alguna altra incorporació a a la sortida d’algun dels futbolistes. El més clar era Carles Planas, per qui l’Osca s’havia interessat, però finalment no hi va haver cap pas (el conjunt aragonès va rebre cedit el central de l’Alavés Adrián Diéguez, que també pot fer de lateral esquerre). I sense sortides, no hi va haver cap més arribada, amb la qual cosa Eusebio queda amb una plantilla de 22 futbolistes del primer equip. Amb el condicionant dels lesionats –ara mateix, mitja dotzena– que han limitat el marge de maniobra de l’entrenador.

No se n’escapa cap

La millor notícia per a Eusebio és que no ha perdut cap dels futbolistes susceptibles de cridar l’atenció d’altres clubs. Cristhian Stuani, a qui el club intenta millorar el contracte des de fa mesos, Portu –va veure frustrat el fitxatge pel Sevilla l’últim dia del mercat d’estiu– i homes com Juanpe o Bernardo continuen al Girona, que hauria tingut un maldecap dels grossos si n’hagués perdut algun. Ara, amb el mercat tancat, el principal perill és algun contratemps, sobretot amb Stuani, que acapara gran part del protagonisme golejador de l’equip.

Sense cap més arribada que la de Raúl García, i pendent d’anar recuperant lesionats, l’altra via que té Eusebio és continuar potenciant l’ajuda de jugadors del Peralada, com ja ha fet consolidant Pedro Porro –membre de ple dret del primer equip, amb dorsal i tot– i Valery Fernández i fent debutar Paik.

Lozano i tres sortides

Ara fa un any, el Girona va tancar el primer mercat d’hivern com a equip de primera divisió amb una alta i tres baixes. Tot i que Machín havia demanat un carriler i més varietat en atac, només va arribar Choco Lozano, per qui el club va pagar un traspàs al Barça B. De baixes, en canvi, n’hi va haver tres. Marlos Moreno, que va tenir un paper discretíssim, va cancel·lar la cessió i se’n va anar al Flamengo. Farid Boulaya va marxar al Metz sense ni tan sols haver debutat a la lliga espanyola. I Kayode va protagonitzar la sortida més estrambòtica, perquè se’n va anar a l’Amiens però el mercat es va tancar sense que el Girona hagués pogut aclarir, per problemes burocràtics, que quedava cancel·lada la cessió des del City. El nigerià no va poder ser inscrit per l’Amiens i va acabar trobant lloc al Xakhtar Donetsk perquè el mercat es tancava més tard a Ucraïna.

Amb Quique Cárcel a la direcció esportiva, el primer mercat d’hivern –el de la temporada dels 82 punts, la primera sencera de Pablo Machín a la banqueta– va acabar sense fitxatges, i els dos següents, amb tres altes cadascun, tot i que Angeliño no s’hi va estar ni un mes.

L’OSCA NO FA EL PAS

El club estava preparat per incorporar un jugador si Planas se n’hagués anat

UN RISC ESVAÏT

El maldecap més gran hauria estat una sortida no desitjada (Stuani, Portu o Juanpe)

MOLT LIMITATS

El club no ha pogut jugar fort perquè no tenia marge econòmic per maniobrar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)