2a divisió FEF

Eloi, la peça preuada

2a divisió B. L’Olot fitxa fins al 2020 com a colofó del mercat d’hivern l’excapità del Girona, el més desitjat per l’entorn garrotxí. El Peralada activa Marc Baró i dona la baixa a Moha i Álamo

El tancament del mercat a segona B va deixar diversos moviments d’última hora entre els equips catalans. Pel que fa als representants de la demarcació, l’Olot va lligar la peça més desitjada per l’àrea esportiva, el cos tècnic i tot l’entorn garrotxí, i va confirmar l’arribada d’Eloi Amagat a la plantilla. En l’apartat de sortides, els olotins van cedir Guillem Sacrest al Manlleu i, finalment, van quedar-se amb el balear Jaume Pol. El Peralada també va confirmar l’arribada ja encarrilada de Marc Baró, procedent del València Mestalla, i va donar la baixa a Moha (Andorra) i Álamo.

Experiència i qualitat

Tot i que semblava que les necessitats de l’equip eren fitxar un davanter centre per cobrir la baixa de Marc Nierga, finalment serà el migcampista gironí Eloi Amagat l’encarregat d’ajudar en les facetes ofensives del bàndol de la Garrotxa, que ja a l’estiu desitjava la incorporació de l’excapità del Girona, però una suculenta oferta del New York City, de l’MLS, va frenar qualsevol operació.

Als 33 anys, Eloi tornarà a competir a segona B, una categoria que ja va tastar amb el Girona el curs 2004/05 i el 2007/08, quan el club de Montilivi va pujar a segona A; el 2008/09 amb el Lorca Deportiva, i el 2011/12 amb el Llagostera, just abans de tornar al Girona i encadenar cinc temporades a segona A (128 partits) i una a primera (dos partits). El migcampista gironí s’ha entrenat durant tot el mes de gener amb el Peralada, dirigit pel seu amic Chicho Pèlach, per posar-se a to i estar a punt per iniciar una nova aventura.

En l’apartat de sortides, l’Olot va cedir el tercer porter, Guillem Sacrest, al Manlleu, del grup 1 de primera catalana, i fins a última hora va estar negociant sense èxit la sortida de Jaume Pol, que havia demanat marxar a la recerca de més minuts –ha jugat tres partits i ha acumulat 226 minuts.

Baró arriba, Keita marxa

El Peralada va confirmar a la tarda l’arribada del lateral amb projecció ofensiva Marc Baró, procedent del València Mestalla. De 19 anys, el mallorquí va ser el tercer i últim fitxatge del filial del Girona, després de la incorporació de Juan Manuel Boselli i el retorn de Maxi Villa. Marc Baró s’adapta perfectament a les necessitats de Chicho, que després de l’ascens –sembla que permanent– de Valery Fernández amb el primer equip, ha vist com quedava coixa la banda esquerra del carril.

Per fer lloc a Marc Baró, el Peralada va donar la baixa a Moha Keita, que marxa a l’Andorra, presidit per Gerard Piqué, al grup 2 de primera catalana. El club xampanyer també va acabar donant la baixa a Sergi Álamo, un jugador que no ha tingut continuïtat per culpa de les lesions, ni confiança per part del tècnic –un sol partit en la primera jornada de lliga i 79 minuts de joc–, deixant gairebé orfe l’equip de futbolistes de la demarcació.

PASSAT A MONTILIVI

Marc Baró arriba a Peralada amb 19 anys i sense haver jugat ni un minut aquest curs amb el València Mestalla
CORNELLÀ (2n)
ALTES
Gilbert * cedit de l’Espanyol
Xiker R. Sociedad B
Uche Arenas Club
BAIXES
Esteve Monterde * F. Grama
Gao Lei Lei Jumilla
Ignasi Vilarrasa Barça B
Juan Fernández sense equip
LLEIDA (4t)
ALTES
Dongou cedit del Lugo
Óscar Santiago sense equip
Zotko cedit de l’Elx
BAIXES
Peeters * torna al Madrid
Artiles * El Ejido
Josemi sense equip
Jaime Almagro Villanovense
Leto Dépor B
BARÇA B (6è)
ALTES
Merveil * cedit del Getafe
Gabriel * cedit del Sao Paulo
Ignasi Vilarrasa Cornellà
BAIXES
Ballou cedit a l’Albacete
ESPANYOL (7è)
BAIXES
Bojan torna al Brighton
OLOT (8è)
ALTES
Eloi Amagat * sense equip
Pol Ballesté sense equip
BAIXES
Sacrest * cedit al Manlleu Marc Nierga Ebre
SABADELL (9è)
ALTES
Konyk* cedit del Sevilla At. Pajarero Alcoià
BAIXES
Valentín Badalona Velásquez torna al Watford
PERALADA (14è)
ALTES
Marc Baró * València M.
Boseli Defensor Maxi Villa Nacional
BAIXES
Moha Keita * Andorra
Sergi Álamo sense equip Yuya torna al Visel Kobe
BADALONA (15è)
ALTES
Gori * Reus B
Ángel Sánchez * Espanyol B
Emana Gerena
Guille Lara Almeria B Valentín Sabadell
BAIXES
Sergi Garcia * Sant Andreu
Giva * sense equip Aly Coulibaly * Calahorra
Perales Dinamo Tbilisi
Dani Hernández Almeria B Padilla F. Grama (*) moviments d’ahir
Eloi Amagat és el setè ex-Girona de la plantilla, després de Xumetra, Jose, Masó, Hèctor, Marc Mas i Carles Mas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)