Girona

I aquest conte s’ha acabat

El Girona, obligat a fer un miracle després del 4-2 del Bernabéu, no té mai possibilitats reals de remuntada i llança la tovallola a les portes de les semifinals

El francès va sentenciar abans del descans amb dues grans definicions, amb l’esquerra (0-1) i la dreta (0-2)

Era molt demanar, després de desinflar-se en els últims minuts al Santiago Bernabéu, que el Girona aixequés el 4-2 i es plantés a semifinals. La copa, ara sí, ja és història i els d’Eusebio tenen via lliure per pensar únicament i exclusivament en la lliga de primera divisió, que és i ha de continuar sent la prioritat del club pels segles dels segles. Els blanc-i-vermells es van quedar ahir lluny d’un miracle que ni tan sols van ensumar, malgrat que Granell va rematar al travesser en una primera acció que de ben segur hauria encès Montilivi (2’). I el periple que els gironins van començar l’últim dia d’octubre a Mendizorrotza va escriure el capítol final el darrer dia de gener, coincidint amb el final de mercat d’hivern, que, per sort, no va esquitxar el club de Montilivi. Han estat tres mesos clavats en què el Girona ha aconseguit el seu sostre en el torneig del KO després d’eliminar l’Alavés i donar la sorpresa contra l’Atlético. Molt productiva econòmicament, la copa també ha tingut un alt cost en forma de lesions (Borja García i Roberts encara no han reaparegut, i de l’esparracada de l’anglès ja en fa dos mesos) i de desgast, que l’equip està pagant amb la pitjor sèrie des que és a l’elit (4 punts de 24).

Benzema resol

Només mirant els onzes ja es va veure clar per on anaven les intencions dels tècnics. Eusebio es va mantenir en el guió de fer rotacions, limitades, això sí, per la poca profunditat de plantilla. Amb Alcalá preservat a la grada, la banqueta feia goig amb una sèrie de futbolistes (Bounou, Juanpe, Pere Pons, Aleix Garcia i Portu) que tenen tots els números de ser titulars diumenge a Ipurua, tot i que també hi havia sobre la gespa titulars potencials com el pitxitxi Stuani. Solari també va introduir alguns retocs, però l’alineació ja era indicativa que els blancs tenen el títol de copa entre cella i cella i que el seu tècnic no volia deixar ni una escletxa per a la sorpresa, posant en dansa d’entrada Sergio Ramos, Varane, Kroos, Benzema i companyia.

El Girona va sortir molt endollat i va estar a prop de posar la por al cos al Real Madrid, però entre el travesser, Keylor Navas, les males eleccions de Choco Lozano i la poca punteria ahir de Cristhian Stuani, l’1-0 se li va resistir. Amb una mica menys, els blancs van aconseguir molt més, bàsicament perquè al Girona li entren tots els mals i la por escènica quan el rival l’amenaça a prop de la seva àrea i perquè l’estat de gràcia de Benzema és total. El francès va clavar dues estocades amb una precisió que només tenen els jugadors de primera línia mundial. El 0-1 amb l’esquerra i el 0-2 amb la dreta van acabar ensorrant abans del descans les escasses possibilitats del Girona d’arribar a les semifinals de copa i de continuar afegint capítols en aquest conte que ahir es va acabar.

Un impossible

La segona meitat hauria pogut sobrar sencera. Ningú amb dos dits de front mantenia al cap les esperances de fer saltar la banca amb un parcial de 4-0 que hauria dut a la pròrroga. De fet, Eusebio i Solari van donar el partit per acabat en el mateix minut, el 58, quan van decidir rellevar Stuani i Benzema.

El ritme del partit va baixar en picat i els canvis van acabar dibuixant un Girona més jove que mai. Pachón (18 anys) i Porro (19) van acabar fent parella a dalt –l’extremeny va avançar la posició coincidint amb l’entrada de Valery (també 19 anys)– i van fabricar l’acció de l’1-2, amb Pachón assistint i Porro retratant Keylor.

El gol va animar Montilivi, però la resposta del Real Madrid va ser ràpida i contundent. Marcos Llorente va fer el definitiu 1-3 i va agreujar encara més la fragilitat defensiva dels gironins, que fa catorze partits que encaixen gols sense parar i tenen l’obligació de corregir aquesta avaria si no volen sortir escaldats d’Ipurua. De fet, són quinze gols encaixats en els cinc últims partits (mitjana de tres) per a un equip que, tot i caure amb dignitat, també ho va fer amb un senyor parcial (7-3). I com es costum en cada eliminatòria, el damnificat dels quarts de final per lesió va ser Muniesa.

FRAGILITAT

Catorzè partit seguit encaixant gols, amb una mitjana de tres en els cinc últims

LA PRIMERA PART

Les ocasions van estar repartides, però el Girona va perdonar i el Real Madrid, no

POCA TENSIÓ

Eusebio i Solari van donar el partit per acabat (58’) i van rellevar Stuani i Benzema

ELS MÉS JOVES

Pachón, que va debutar amb el primer equip, va assistir Porro en l’acció de l’1-2

Quietud en les últimes hores del mercat

El Girona va esgotar el mercat d’hivern sense fer cap moviment d’última hora. En l’apartat de les sortides, l’Osca s’havia interessat per Carles Planas però finalment el club aragonès va rebre cedit de l’Alavés Adrián Diéguez, central que pot jugar al lateral esquerre. Tal i com va avançar el director esportiu Quique Cárcel, sense cap sortida tampoc es va obrir la porta d’entrada. Així doncs, el Girona tanca el mercat d’hivern només amb la incorporació de Raúl García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)