Girona

Masegats cap a la realitat

Muniesa i Gorka Iraizoz completen la mitja dotzena de lesionats que ha deixat la trajectòria més llarga del Girona en la copa

Eusebio queda amb només tretze jugadors del primer equip per visitar demà l’Eibar, on té la necessitat de redreçar la trajectòria en la lliga

Tot i que Eusebio Sacristán sempre ha destacat els efectes positius de la copa, haver arribat per primera vegada als quarts de final i haver tingut cites d’altíssim nivell contra l’Atlético i el Real Madrid contrasta amb l’allau de lesionats que ha acumulat. Com a colofó, Marc Muniesa i Gorka Iraizoz van caure en l’última parada, dijous a la nit contra el Madrid. Tots dos tenen “una petita ruptura fibril·lar al bíceps femoral”, segons va explicar ahir el club, i estan descartats per visitar demà l’Eibar. El panorama s’enfosqueix per a l’equip d’Eusebio, que se n’anirà cap a Ipurua amb només tretze jugadors del primer equip.

La primera estació del Girona en la copa ja va tenir un contratemps, amb la lesió muscular de Douglas Luiz. Més greu va ser el trencament que, en la tornada contra l’Alavés, es va fer Patrick Roberts just quan més fi s’estava mostrant el londinenc. Els gironins van sortir indemnes de l’eliminatòria de vuitens contra l’Atlético, però han tornat a rebre de valent en els quarts. Al Bernabéu, van caure Borja García, fonamental en l’entramat ofensiu d’Eusebio, i Seydou Doumbia, que quatre dies abans havia completat la seva millor actuació del curs. I dijous s’hi van afegir Muniesa i Iraizoz.

Canvi de ritme

Tot i que Eusebio ha apostat per administrar els recursos, ha acabat fent curt. I el panorama és molt delicat ara que la reacció en la lliga comença a ser urgent. Després d’acumular vuit partits al gener, el Girona reprèn ara el ritme al qual està més acostumat, d’un partit per setmana. Li’n queden disset de lliga, entre febrer i maig, res a veure amb la condensació que ha viscut només de començar el 2019. Assegurar la permanència és l’únic horitzó dels blanc-i-vermells, que tenen la necessitat de tallar una sequera de vuit jornades sense guanyar (4 punts de 24) que l’ha abocat a prop del precipici, amb tres punts de marge respecte a la zona de descens.

El Girona ha assolit la seva millor trajectòria en la copa però no la d’un equip de la demarcació –el Figueres va arribar fins a semifinals, i des de segona B, la temporada 2001/02– i ha fet ingressos amb els quals no comptava a principi de temporada, sobretot en l’eliminatòria contra el Madrid, amb Montilivi ple.

ÚLTIMS DE CAURE

Tant Muniesa com Gorka Iraizoz tenen un trencament al bíceps femoral

LA XIFRA

17
partits
de lliga tindrà el Girona entre febrer i maig. Només al gener, va haver d’afrontar vuit partits
SETZENS DE FINAL
Alavés-Girona 2-2
0-1 (18’) Alcalá. 1-1 (63’) Rubén Sobrino. 2-1 (88’) Martín. 2-2 (96) Èric Montes.
Girona-Alavés 2-1
0-1 (61’) Alcalá (pp). 1-1 (73’) Granell. 2-1 (78’) Portu.
VUITENS DE FINAL
Girona-Atlético 1-1
0-1 (9’) Griezmann. 1-1 (35’) Lozano.
Atlético-Girona 3-3
1-0 (12’) Kalinic. 1-1 (37’) Valery. 1-2 (59’) Stuani. 2-2 (66’) Correa. 3-2 (84’) Griezmann. 3-3 (88’) Doumbia.
QUARTS DE FINAL
R. Madrid-Girona 4-2
0-1 (7’) Lozano. 1-1 (18’) Lucas Vázquez. 2-1 (42’) Sergio Ramos, de penal. 2-2 (66’) Granell, de penal. 3-2 (77’) Sergio Ramos. 4-2 (80’) Benzema.
Girona-R. Madrid 1-3
0-1 (27’) Benzema. 0-2 (43’) Benzema. 1-2 (71’) Pedro Porro. 1-3 (76’) Marcos Llorente

Porro al davant, una prova que fa el pes

La copa ha acabat deixant molts maldecaps, però també elements en clau positiva, com l’aportació de joves del filial, que tenint en compte el drama de l’equip amb les lesions hauran de continuar sent molt útils. Una altra prova que va fer Eusebio i que també li pot servir per aplicar en la lliga és avançar Pedro Porro. Ja ho havia fet els últims minuts a Mestalla, i dijous va aprofitar que l’eliminatòria estava més que resolta per tornar-hi. El tècnic va fer entrar Valery al carril i va fer guanyar uns metres l’extremeny, que en posició més avançada va marcar el seu primer gol amb la samarreta del Girona. Porro, reciclat al carril amb un molt bon rendiment, ja havia fet sempre d’extrem en la seva etapa de formació. “Ens ha servit per adonar-nos que hi haurà moments en la temporada que ho podem utilitzar”, va comentar Eusebio. Sense cap reforç a la davantera en el mercat d’hivern, i amb Doumbia lesionat, Porro s’ofereix com a alternativa ofensiva.

El central Santi Bueno s’hi afegeix

Eusebio Sacristán tindrà més baixes que mai –vuit lesionats i un sancionat, Bernardo– per visitar demà l’Eibar. Si no canvia res abans o durant l’entrenament d’aquest matí, el tècnic haurà de citar cinc futbolistes del Peralada per completar la convocatòria. Valery Fernández, Peik i Pachón, habituals ja en les últimes llistes, tenen el lloc assegurat, com també el porter José Aurelio Suárez, que cobrirà el buit que deixa Gorka Iraizoz. A tots ells, s’hi afegirà amb tota probabilitat un debutant en una convocatòria. És el central Santi Bueno, que ahir ja va participar en l’entrenament del primer equip. L’absència per sanció de Bernardo –l’únic jugador que havia participat en tots els partits de lliga– i la de Muniesa per lesió deixen l’eix de la defensa limitat, i per aquest motiu Eusebio ha citat el central uruguaià del Peralada. Habitual en les alineacions de Chicho en el filial, Bueno va participar en l’amistós que el Girona va jugar contra el Tolosa, en una aturada de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)