Girona

El tresor, ben assegurat

El Girona aconsegueix lligar Cristhian Stuani amb un acord de renovació del contracte per dues temporades més, fins al juny del 2022

“Vull continuar fent història amb aquest club, amb molta il·lusió i fam”, explica el davanter uruguaià

No perdre’l en el mercat ja va ser el millor reforç per al Girona, que hauria viscut un calvari si algun club hagués apostat per l’uruguaià i hagués dipositat els 15 milions d’euros que valia la clàusula. El club blanc-i-vermell, que feia mesos que perseguia un acord amb el seu futbolista franquícia conscient que li havia de reconèixer i satisfer el seu rendiment, sempre havia mostrat optimisme, però l’anunci no acabava d’arribar. Va ser un cop tancat el mercat d’hivern –sense cap més incorporació que la del carriler Raúl García– que el club va marcar tot un cop d’efecte. Cristhian Stuani ha allargat per dues temporades més, fins al juny del 2022, el contracte que el vinculava a Montilivi. El club no ho tenia fàcil per convèncer un futbolista d’un rendiment de primeríssim nivell, però se n’ha sabut sortir.

“És un motiu de felicitat. Estic molt content”, explicava després de l’acord el pitxitxi, en una entrevista als mitjans del club. L’uruguaià està molt a gust a Montilivi i és un dels referents del vestidor. “Soc feliç, la meva família és feliç i vull continuar fent història amb aquest club. Tinc molta il·lusió i molta fam de fer coses importants.”

Des del primer dia

Fitxat l’estiu de l’estrena a primera divisió després de pagar traspàs al Middlesbrough, Stuani va firmar un contracte per tres temporades, fins al juny del 2020, amb el Girona. Pocs podien imaginar un rendiment tan espectacular de l’uruguaià, que va firmar una temporada per emmarcar, va esmicolar el seu anterior sostre de gols a la màxima categoria –12, amb l’Espanyol– i es va quedar a només un dels 22 que va aconseguir a segona A amb l’Albacete. Stuani se’n va anar cap al mundial de Rússia amb un bon cartell i com una de les peces més susceptibles d’acabar marxant, a canvi d’un traspàs milionari, de Montilivi. Però es va tancar l’estiu sense moviments, i Stuani va tornar a liderar l’atac del Girona, ja amb Eusebio.

L’uruguaià tenia el llistó molt alt de la temporada passada, però ha tornat a fer brillar de manera espectacular el seu olfacte. La seva responsabilitat ja era molt alta en l’estrena a primera, però aquesta temporada encara s’ha accentuat més, fins al punt que ha marcat més de la meitat dels gols –12 de 23– dels blanc-i-vermells en la lliga. “Són temporades molt bones, però sempre dic que el millor ha d’arribar. Això em motiva a continuar creixent com a jugador, a superar els meus registres i a marcar gols per aconseguir els objectius del grup, que és el més important”.

Millora i increment

L’acord entre el Girona i el davanter uruguaià representa una millora del sou i dels anys de contracte, però també un increment de la clàusula de rescissió. El club que se’l volgués endur fins a aquest mercat d’hivern hauria hagut de pagar quinze milions d’euros, i ara n’hi hauria d’afegir alguns més. El club no sol revelar les clàusules, però la de Stuani s’enfilarà ara fins als 20 milions. Stuani, que a l’octubre va fer 32 anys, en tindrà 35 el juny del 2022, el moment en què expirarà el contracte que acaba de firmar amb el Girona.

LES CONDICIONS

El club li millorarà el sou i li apujarà la clàusula, que serà d’uns 20 milions d’euros
Són temporades molt bones per a mi, però sempre dic que el millor ha d’arribar. Això em motiva
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA

A LLARG TERMINI

Tenim la sort de ser un grup molt unit que sap quin és el seu camí i que fa tot el possible per assolir l’objectiu del club
És un motiu de felicitat. És un premi al treball, a la dedicació i al compromís de tot aquest temps. Estic encantat
Si completa tot el contracte, haurà estat cinc cursos a Girona i acabarà amb 35 anys
L’esforç, el sacrifici, la dedicació i les ganes de continuar creixent marquen el club, i jo m’hi veig identificat de ple
34
gols
amb el Girona: 21 la temporada passada i 13 (12 de lliga i un de copa) en l’actual
52
partits
amb la samarreta del Girona acumula el davanter uruguaià, dels quals només tres com a suplent
52,2%
dels gols
del Girona en la lliga 2018/19 (12 de 23) són obra del seu màxim golejador
3r
màxim golejador
de primera divisió, al darrere dels blaugrana Leo Messi (19) i Luis Suárez (15)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)