Girona

MARC CUCURELLA

FUTBOLISTA DE L’EIBAR

“Va ser difícil, però apostant per l’Eibar l’he encertat”

“Vam esperar fins a l’últim dia i vam decidir venir aquí; m’hi sento còmode, estic tenint minuts i aquell sofriment s’ha convertit en alegria”

“És com fer de lateral però amb més llibertat per defensar”

15 partits
Va haver de passar un mes de lliga perquè Cucurella debutés, però un cop a escena, ja no n’ha sortit. El seu debut va ser el 25 de setembre a l’RCDE Stadium contra l’Espanyol, club on va jugar de petit abans de recalar al Barça, i des d’aleshores ha disputat 15 enfrontaments amb 11 titularitats. La irrupció definitiva va ser en el memorable duel a Ipurua contra el Real Madrid, en què va ser el millor d’un partit que els guipuscoans van guanyar per 3-0
Vuit jornades sense guanyar fan el Girona encara més perillós; nosaltres també necessitem els tres punts

Marc Cucurella (Alella, 1998) està gaudint del que és ser futbolista de primera divisió. Després de fer la pretemporada amb el primer equip del Barça, va decidir deixar el club on jugava des de cadet i anar cedit a l’Eibar per tenir minuts a l’elit. La jugada li ha sortit rodona: és important en l’equip dirigit per José Luis Mendilibar, que està encantat amb ell, juga, ho fa bé i l’opció d’un possible retorn a l’entitat blaugrana és a l’horitzó. Feliç a l’equip guipuscoà, Cucurella atén la trucada de L’Esportiu des de Sant Sebastià, a uns 60 quilòmetres d’Eibar, on s’ha instal·lat amb la seva parella.

La vida li ha canviat de dalt a baix.
Era la primera vegada que marxàvem de casa, tant jo com la meva parella. Vam deixar tota la vida que teníem allà i la veritat és que al principi, vulguis o no, costa una mica adaptar-se a tot, però a poc a poc ens hem anat posant al dia. Els companys i l’equip també m’han ajudat i les coses estan sortint bé.
Futbolísticament també, i això que ha passat a l’Eibar, un equip que practica un futbol més directe i vertical, molt diferent al del Barça.
Tothom sap com juga el Barça i aquí es juga molt per les bandes, buscant la segona jugada i el davanter amb centrades ràpides i dins de tot era un equip que s’adapta molt a les meves qualitats. Soc un jugador de banda, m’agrada pujar, m’agrada arribar, m’agrada centrar i encaixo bé en el joc de l’Eibar.
Està jugant davant del lateral, la seva posició d’origen, més d’extrem.
M’hi sento molt bé. Quan jugava de lateral al Barça estava pràcticament tota l’estona atacant i ara, en aquesta posició, és com fer de lateral però amb una mica més de llibertat a l’hora de defensar. Ara pressiono més al davant, robo i intercepto pilotes en zones més avançades i això m’allibera de no haver d’estar tan centrat en defensa i puc explotar més les meves característiques ofensives.
Els entrenaments són gaire diferents?
Em va sorprendre molt. Al principi jo m’esperava que hi hagués molt treball físic i s’aparqués la pilota, però no ha estat així. M’ha sorprès per bé. Tots els entrenaments són amb pilota, fem conservacions, fem partits, tot és amb pilota, hi ha molt poc treball sense, i això és una cosa que li agrada molt al futbolista.
I l’adaptació a la competició, a primera divisió?
És una competició molt intensa, i ara tot està molt igualat, cada partit és una final, on s’ha de donar tot. I pel que fa al canvi ha estat complicat, al principi va costar, però ha estat un canvi molt bo que m’ha vingut molt bé.
Segur que no va ser senzill marxar del Barça.
Va ser difícil sí, vam esperar fins a l’últim dia i vam decidir apostar per venir a l’Eibar, i de moment l’hem encertat. Estem molt còmodes aquí, estic tenint minuts, els estic aprofitant i aquell sofriment s’ha convertit en alegria. Estic molt content per la decisió que vam prendre.
Una decisió valenta.
Sempre s’ha d’arriscar una mica, mai saps el que et pots trobar i et pots quedar amb el “i què hauria passat?”, però nosaltres vam decidir prendre aquesta decisió. Podria haver sortit bé o malament, com tot en la vida, però l’hem encertat.
El retorn, però, segur que el té sempre al cap.
La veritat és que sí. He crescut allà i és una cosa que a qualsevol jugador que ha passat pel planter li agradaria, però aquí estic molt bé, tant jo com la meva parella, estem súper a gust a la ciutat. I amb l’equip igual, tant amb l’entrenador com amb els jugadors. La veritat és que no ens importaria quedar-nos aquí un altre anyet.
Ara reben el Girona i de fet, dels primers minuts que vostè va disputar a primera van ser a Montilivi en la primera volta.
Va ser un partit molt emocionant, amb el VAR generant tensió, però va estar molt bé. Vaig entrar amb el resultat a favor i vaig poder ajudar l’equip a mantenir-lo per aconseguir la victòria.
Ara tot s’ha igualat en la classificació. Com afronten el duel?
És un partit difícil, de la nostra lliga, en què haurem d’intentar obtenir els tres punts que són molt importants per a nosaltres per desenganxar-nos d’allà baix. Tenim la sort de jugar el partit a Ipurua, que és un camp molt difícil i que a tots els equips els costa.
El Girona acumula vuit jornades sense guanyar.
Això el fa encara més perillós. Tenen la necessitat de puntuar i vindran aquí amb tot. Nosaltres també necessitem els tres punts i intentarem que es quedin aquí, en un partit que ben segur serà d’allò més intens i bonic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)