Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Tinc una gran responsabilitat”

La pèssima ratxa i la delicada situació en la classificació ja són prou motiu de preocupació, però a Ipurua s’hi va afegir la imatge d’un equip que solia competir i que ahir va desconnectar del tot en la segona meitat. “Ha estat un partit complicat. Hem treballat bé a la primera part, hem igualat l’Eibar i hem aconseguit tenir el partit equilibrat, tot i que hem encaixat un gol. El 2-0 ha estat un pes molt gran. Després d’haver competit en la primera part, veure’ns perdent de dos gols ens ha deixat tocats”, va reconèixer Eusebio Sacristán, que no va posar excuses: “En la segona part han estat superiors. En aquesta fase, no hem aconseguit entrar en el joc. Avui les sensacions no han estat bones.”

A la sala de premsa d’Ipurua, Eusebio va tenir molt clar que s’havia de fer seva la culpa de la desfeta, possiblement per descarregar de pressió una plantilla ja prou angoixada. “A la segona part, per capgirar la situació, hem decidit jugar molt en llarg. Nosaltres treballem molt per aconseguir tenir el control i fer mal als rivals a través de jugar més la pilota, i avui no ho hem fet. Quan teníem el resultat en contra, en comptes de jugar una mica més, potser el missatge que he enviat als jugadors no ha estat l’adequat. Tinc una gran responsabilitat en el que ha passat perquè els jugadors han executat el que els he demanat. He d’aconseguir que estiguem més convençuts que el nostre camí és un altre que no hem vist avui.”

Rebre el 2-0 segons després de sortir del descans és un pecat que el Girona va pagar car. “Sobretot l’equip, que estava tenint un desgast molt gran en la primera part, igualant les disputes i estant a prop de la seva porteria. La sensació és que teníem el partit a prop i que podíem capgirar-lo. Anímicament, rebre el 2-0 així és dur. Potser havíem de tenir més la pilota, desgastar més l’Eibar a través del nostre joc, i no ho hem aconseguit. És dur pensar que no hem estat nosaltres. És el que més mal fa.” I amb el partit decidit, fins i tot va treure Juanpe per preservar-lo: “Amb Alcalá, segurament no hi podrem comptar [va veure la cinquena groga], i Juanpe en té quatre. El volíem protegir.”

La novena jornada sense guanyar deixa l’equip al límit de la zona de descens. “Ens ha fet molt mal el segon gol, i això també ve condicionat pels resultats que estem tenint. Quan fa molt temps que no guanyes, vens amb la il·lusió que avui ho pots girar i se’t complica, som humans i ens pesen les situacions que vivim. Però hem de ser forts i aixecar-nos, i treballar per guanyar el següent partit.” Quan li van preguntar si ell se sentia fort, va somriure i va contestar: “Sí, sí. Em sento fort. Estem fent un bon treball, deixant-ho tot el dia a dia, i això a mi em dona forces. Estem treballant amb la intenció que l’equip millori i creixi. Veig que els jugadors hi continuen confiant, continuen forts. És un grup molt fort, i tot el que ha aconseguit és a través de la humilitat i el treball. Això em fa confiar molt que tenim els ingredients per revertir la situació”, va dir. “Ens ha costat molt arribar aquí. Som conscients de les dificultats, de la igualtat, i no es pot retreure res als jugadors. Seguirem així, treballant i intentant canviar la dinàmica. Volem estar forts i volem tornar al camí del triomf.”

El nombre de gols encaixats és un dels mals del Girona les últimes jornades. “Hi va haver una fase que en rebíem pocs, i últimament n’estem encaixant més. Treballem dia a dia per millorar aquest concepte, però està clar que no aconseguim frenar-ho. Seguirem insistint. Hem d’aixecar-nos ràpid, estar tots junts i tots units per canviar aquesta dinàmica.”

S’HO FA SEU

“Els jugadors han executat el que els he demanat. El camí no és el que hem vist avui”

EL 2-0

“Ha estat un pes molt gran. El que més mal ens fa és no haver estat nosaltres”

L’ESTAT MENTAL

“Quan fa temps que no guanyes i se’t complica, pesa. Hem de ser forts i aixecar-nos”

LA SEVA SITUACIÓ

“Em sento fort i veig que els jugadors confien en el treball. Tenim els ingredients”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)