El Girona perd bous i esquelles

El cuer també s’atreveix amb l’equip d’Eusebio, s’endú els tres punts de Montilivi i deixa els blanc-i-vermells en una situació crítica, tot i que encara fora del descens

Chimy Ávila va executar els locals (35’ i 40’) i amb l’expulsió de Bernardo (68’) tot ja va ser un impossible

GIRONA 0 OSCA 2

GOLS:0-1 (35’) Chimy Ávila. 0-2 (40’) Chimy Ávila.ÀRBITRE:Cordero Vega (col·legi càntabre).Targetes grogues:Bernardo (48’) i Aleix Garcia (68’) del Girona, i Javi Galán (81’) de l’Osca.Targetes vermelles:per dues targetes grogues Bernardo (67’), del Girona.PÚBLIC:10.662 espectadors a l’estadi de Montilivi. OSCA: Santamaría Insua
RESTA DE CONVOCATS: Iraizoz (p.), Douglas Luiz, Choco Lozano i Pachón

Era un d’aquells partits en què el resultat passava per sobre de totes les coses. Guanyar de la manera més injusta del món era preferible a perdre amb tots els honors i amb el cap ben alt. Era la victòria o l’abisme. I, per desgràcia, va sortir creu. I quina creu! El Girona va allargar una sèrie de deu partits sense guanyar, que la setmana vinent seran onze, perquè guanyar al Bernabéu no està en absolut a l’abast d’un equip que ahir ni tan sols va poder doblegar el cuer, va oferir una imatge lamentable i, el que és pitjor, no va merèixer ni l’empat. Els d’Eusebio naveguen a la deriva sense que hi hagi ningú que surti al rescat. La defensa és de vidre –setze partits seguits entre lliga i copa encaixant gols, cada vegada més absurds– i l’atac ja comença a grinyolar –Portu és una ombra del jugador que era l’any passat i Stuani ja fa setmanes que no les endreça–. La millor notícia és que el Girona continua fora del descens malgrat que la ratxa ja és paupèrrima (4 punts de 30). Però això és ara un trist consol perquè tothom sap que, cada setmana que passa, el Girona continua comprant butlletes per jugar la temporada que ve a segona divisió A. I ja n’acapara unes quantes.

Control estèril

La sorpresa de l’alineació va ser la inclusió d’un carriler a l’eix. Raúl García, l’únic fruit del mercat d’hivern, es va situar al perfil esquerre i Juanpe va passar al dret. Van ser dos canvis respecte a Ipurua en la defensa de tres, amb Alcalá a la tribuna perquè estava sancionat i Ramalho a la banqueta perquè va ser el damnificat d’una línia en la qual va tornar Bernardo Espinosa. Amb quinze partits seguits encaixant gols, Eusebio va intentar que la defensa fos el màxim de granítica possible i així ho va semblar la primera mitja hora, en què el Girona no va tenir cap ensurt tot i que li va costar molt generar joc perquè l’Osca es va plantar a prop de la seva àrea amb dues línies molt juntes de cinc i tres jugadors. Els aragonesos van deixar que el Girona fes fins a tres quartes parts de camp, però no més enllà. Cada vegada que Borja García va rebre ho va fer amb dos o tres jugadors a sobre. Cada vegada que Portu va tenir la pilota controlada ho va fer amb un excés de revolucions i sense lucidesa a l’hora de fer la penúltima passada o el xut decisiu. I el problema de Stuani és que cada vegada que els seus companys el van buscar, no el van trobar perquè va quedar engolit pel trio de centrals visitants.

Deu minuts letals

El 0-0 no servia, però els deu últims minuts de la primera meitat van ser un drama absolut. L’Osca va treure petroli de la seva primera acció d’atac i Chimy Ávila va poder armar la cama esquerra a la frontal sense que ningú li fes nosa. L’argentí va retratar Bounou i va deixar glaçat Montilivi amb un xut sec que es va colar arran de pal. El 0-1 va despertar el Girona, però el final de la primera part d’ahir va semblar que l’havia escrit el mateix guionista d’aquell Girona-Lugo de fa tres temporades, perquè els últims minuts van ser d’una histèria total. Els locals, desbocats, van aclaparar l’Osca. Però van aparèixer Santamaría i Cordero Vega. El porter va fer dues aturades descomunals en dues arribades de Porro quan Montilivi ja celebrava l’empat; i l’àrbitre va invalidar l’1-1 de Juanpe perquè en el córner favorable al Girona va veure una falteta prèvia de Bernardo. I per si no n’hi havia prou amb tot plegat, la segona arribada de l’Osca va significar el 0-2 després d’una acció defensiva lamentable i indigna d’un equip de primera.

Res a fer

Eusebio va posar Paik i Granell, cosa que diu molt poc a favor de Choco Lozano i de Douglas Luiz. Però el canvi al 4-4-2 tampoc va ser la solució. I Bernardo es va buscar una expulsió impròpia d’un jugador de la seva experiència que ja va deixar el Girona sense cap possibilitat de remuntada. Eusebio va posar en dansa Ramalho per evitar que l’Osca fes més sang. I tot el que van fer els locals va ser una rematada al travesser de Juanpe, un central. Que Déu ens agafi confessats.

4 PUNTS DE 30

Ratxa lamentable dels gironins, que diumenge es pot agreujar amb la visita al Bernabéu

NAUFRAGI TOTAL

Un partit més, i ja en són setze de seguits encaixant gols, la fragilitat va ser màxima

NO S’AIXEQUEN

Amb Granell i Paik i un 4-4-2 en la segona part, el Girona tampoc se’n va sortir

DÈFICITS EN ATAC

Tres partits sense marcar del Girona, que només es va acostar al gol amb Porro i Juanpe

MINUT A MINUT

14’ Pedro Porro caça la pilota a la frontal i connecta un xut que Santamaria envia a córner.
24’ Possible penal sobre Stuani, que rep una empenta. Ni el col·legiat ni el VAR el castiguen. 30’ Contraatac ràpid de l’Osca que permet a Gallego arribar a l’àrea de Bounou. El porter s’avança a la rematada del davanter i la salva.
35’ La pilota arriba a la frontal de l’àrea després d’una pèrdua del Girona i Chimy Ávila no perdona amb un xut sec per marcar el 0-1.
37’ Santamaría fa dues aturades brutals a dues rematades de Porro des de l’interior de l’àrea.
38’ Córner amb gol anul·lat a Juanpe per una falta en l’acció de la rematada de Bernardo.
40’ La defensa del Girona es confia, l’Osca aconsegueix revifar l’acció i Ávila marca el segon amb una rematada des de l’interior de l’àrea.
50’ Cursa per la dreta de Portu i centrada a l’àrea, on Stuani remata a les mans del porter. 65’ Córner a favor del Girona que impacta en un rival i es reclamen unes possibles mans a l’àrea.
67’ Expulsió de Bernardo després de veure la segona targeta groga en el salt amb un rival.
74’ Córner del Girona que Juanpe aconsegueix rematar de cap, però la creueta l’escup a fora.
75’ Gallego aprofita un mal rebuig per afusellar Bounou, que desvia a córner. 77’ Stuani es gira a l’àrea i en el moment de xutar cau. Es reclama penal de nou. 81’ Falta lateral per al Girona que arriba a l’àrea, on Stuani no pot rematar bé. 84’ Nova falta lateral que poden rematar els davanters del Girona, però massa tou i a les mans de Santamaria.