Girona

Pista d’enlairament

El Girona visita diumenge un Real Madrid que va a velocitat de creuer des que va arrencar, precisament, contra els blanc-i-vermells en l’eliminatòria de copa

Des del primer enfrontament amb els gironins, els blancs sumen sis triomfs i un empat

Fa tres setmanes, el Girona va presentar-se al Santiago Bernabéu per enfrontar-se en l’anada dels quarts de final de la copa a un Real Madrid que estava immers en un mar de dubtes. Mal joc, baix rendiment d’un bon grapat de futbolistes, pitjors resultats, fatal en la lliga, on estava a deu punts del lideratge, la temporada semblava acabada i que havia passat a ser un tràmit fins al final, però el futbol, ja ho diu el tòpic, és així, i una dinàmica canvia en no res i encara més en el conjunt blanc. Des d’aquell enfrontament, doncs, que va acabar amb triomf local (4-2), no ha passat gaire temps, però per als blancs va resultar un punt de partida important, per enlairar-se, posar la velocitat de creuer i no aturar-se. L’equip orientat per Santiago Hernán Solari acumula sis victòries i un empat des que es va creuar amb els gironins, contra els quals, després d’oferir una gran versió, va iniciar un creixement que ha fet canviar l’estat del club i l’entorn completament.

El Sevilla i el Girona

A l’irregular camí que ja duien a les espatlles, els madridistes van afegir-hi un començament d’any amb mal peu: empat (2-2) al camp del Vila-real i derrota (0-2) al Bernabéu contra la Real Sociedad, pal·liades amb dues victòries contra el Betis (1-2) al Benito Villamarín i el Leganés (3-0) en l’anada de vuitens de la copa amb qui va perdre de nou a la tornada (1-0) mostrant una imatge molt dolenta. Les sensacions eren nefastes fa només un mes, però aleshores va aparèixer el Sevilla, del qual es van desfer (2-0) en un matx en què el conjunt de Chamartín va ser superior, i després el Girona, al qual van imposar-se amb una actuació encara més millorada que la mostrada contra el conjunt andalús, amb una de les cares més convincents de tot aquest curs

I des d’aquell dia ha anat cap amunt: victòries contra Espanyol (2-4), Girona (1-3), Alavés (3-0), Atlético (1-3) i Ajax (1-2), i un empat (1-1) al Camp Nou contra el Barça. I la causa d’aquests resultats ha estat una millora col·lectiva de l’equip, en tots els sentits. “El futbol és integral i tot va junt. L’aspecte físic, el tàctic i el mental. Si puja un, pugen els altres i viceversa”, analitza Solari. I això ha fet el conjunt que orienta, pujar, sobretot també des del punt de vista individual, on determinats noms han fet un pas endavant.

La irrupció de Vinícius

Un dels futbolistes que més protagonisme ha agafat des de l’aterratge de Solari a l’equip blanc el mes d’octubre passat, després de la destitució de Julen Lopetegui, ha estat Vinícius. L’argentí s’ha aferrat al jove brasiler de 18 anys, al qual ja va dirigir en diverses ocasions al filial descartat per Lopetegui, i Vinícius ha respost. De fet, un dels millors duels que se li recorden, a l’atacant, amb la samarreta blanca va ser precisament contra el Girona en la copa. Aquella nit al Bernabéu, partint des de la banda esquerra, per on acostuma a jugar, va fer anar de corcoll tant Ramalho, que va jugar de carriler dret, com Alcalá, central dret, que va acabar substituït en el descans després de veure una targeta groga per haver-li fet una entrada a destemps. Elèctric, atrevit, vertical i encarador, l’extrem genera moltíssim sempre que rep i, darrerament, s’ha convertit en un futbolista indispensable per als blancs.

D’altra banda, dos jugadors més, capitals en l’engranatge de l’equip en els darrers anys, han augmentat el seu rendiment: Modric i Benzema. El migcampista croat, que ha reconegut que li va costar afinar-se després del mundial, travessa ara el seu millor moment d’aquesta campanya, igual que l’ariet francès, des que va creuar-se amb el Girona i va destapar-se amb un gol. Des d’aquell dia, Benzema suma sis dianes en set partits, incloses les dues que va marcar-li al conjunt entrenat per Eusebio a Montilivi en la tornada. “Estem en un bon moment, el Real Madrid mai es rendeix”, simplifica Solari.

El Girona, doncs, es trobarà diumenge amb un rival embalat, amb confiança i que ha convertit l’agitació existent fa només 21 dies en una bassa d’oli. Fins i tot els casos d’Isco i Marcelo, dos futbolistes de classe mundial, també fonamentals per als madridistes fins no fa gaire, i que ara estan relegats a un segon pla, han deixat de fer soroll.

DESPERTAR

Arran del partit contra els blanc-i-vermells, els blancs no han parat de créixer

EL COL·LECTIU

La millora ha coincidit amb l’augment de rendiment de jugadors clau

ISCO I MARCELO

Relegats a un segon lloc, no hi ha perspectives a curt termini que tornin a l’onze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)