Girona

Risc de caure al pou

La jornada. El Girona estarà pendent avui del Rayo-Atlético. La derrota dels de Vallecas evitaria que els d’Eusebio caiguessin en zona de descens

El Girona marxa aquesta tarda cap a Madrid en tren, des d’on estarà molt pendent d’un duel madrileny. El Rayo Vallecano rep l’Atlético de Madrid (16.15 h), en un partit que aclarirà amb quin escenari respecte a la zona de descens afrontarà el conjunt d’Eusebio la visita de demà al migdia al Santiago Bernabéu. El Girona, que fa gairebé cinc anys que no trepitja la zona de descens, ha anat augmentant el risc a partir d’una encallada de campionat, ja de deu jornades sense guanyar (4 punts de 30) després de l’ensopegada a casa contra l’Osca.

Si l’Atlético guanya aquesta tarda a Vallecas, el Girona tindrà assegurat esquivar la zona de descens, passi el que passi demà al Bernabéu. La cosa es començarà a complicar si el Rayo puntua. El conjunt que prepara Míchel té un punt menys que el Girona (24) i, si empata avui, l’atraparà. La diferència de gols és favorable al Girona, però per tres (-10 a -13). Per tant, si el Rayo arriba a 24 punts, el Girona caurà en el divuitè lloc, ja en zona de descens, si perd per una diferència de tres gols o més contra el Madrid. La pressió per al conjunt d’Eusebio augmentaria encara molt més si el Rayo superés l’Atlético, ja que els de Vallecas tindrien dos punts més que el Girona, que necessitaria la victòria al Bernabéu per tornar-los a superar.

L’altre resultat que pot marcar si el Girona acaba o no al pou demà és el d’aquest migdia a Balaídos. El Celta té els mateixos punts que el Girona –la diferència de gols dels gallecs (-4) és molt millor– i rep la visita del Llevant, que també té el risc d’embolicar-se de ple a la zona baixa. L’única manera que té el Girona de superar en la classificació el Celta és obtenir un millor signe, cosa que és molt agosarada visitant el Bernabéu. El Valladolid, amb dos punts més que el Girona, visita avui el Camp Nou. I per sota, el Vila-real juga demà a casa contra el Sevilla, i l’Osca rep dilluns l’Athletic Club.

SI FAN 24 PUNTS

Si el Rayo empata, el Girona no pot perdre per més de dos gols per estar fora del descens

UN ULL A BALAÍDOS

El Celta i el Llevant viuen avui al migdia un altre duel amb molt en joc a la part baixa

No ocupa zona de descens des de la penúltima jornada de fa cinc cursos

X.M.

De moment, i malgrat una encallada alarmant, el Girona ha esquivat la zona de descens, que sempre va veure amb tranquil·litat durant l’estrena a primera. En les últimes temporades a segona A, lluitant per pujar, també es va mirar la zona baixa des de lluny, tot i que va estar molt a punt de caure en zona de descens just abans del parèntesi de Nadal de la temporada 2015/16, la de la depressió post-Lugo. De fet, només un gol de Kiko Olivas al límit al camp del Mallorca va evitar que l’equip de Machín arribés a Nadal al pou, abans d’una reacció espectacular en la segona part de la lliga fins a accedir al play-off d’ascens. El Girona no trepitja la zona de descens des de fa gairebé cinc anys. Era la temporada 2013/14, que va ser nefasta i només salvada per l’esprintada final, amb l’arribada de Machín. El 31 de maig del 2014, en la penúltima jornada, el Girona va salvar un match ball a Ponferrada, on va ser vuit minuts equip de segona B fins que Alfredo Ortuño va marcar l’1-2. Encara va arribar a l’última jornada en zona de descens (dinovè), però es va acabar salvant amb un triomf contra el Deportivo, que ja havia pujat (3-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)