Girona

Lluita contra els elements

En caiguda lliure després de deu jornades sense guanyar, el Girona visita un Madrid en la seva versió més somrient i productiva de la temporada (12h)

Els blanc-i-vermells, que evitaran caure en zona de descens, s’aferren a l’impuls que suposaria fer saltar la sorpresa al Bernabéu i prioritzen començar a recuperar solidesa defensiva

Un equip encadena tres Champions i l’altre acaba de firmar amb uns quarts de copa –que encara paga– el seu millor bagatge en eliminatòries. Un acumula 33 títols de lliga a primera, on ha competit sempre, i l’altre hi viu tot just la segona experiència. Un equip té 566 milions de límit salarial i l’altre, 37 milions. Per si no hi hagués prou diferències radicals entre uns i altres, el Madrid s’ha embalat i rep carregat d’autoestima el Girona, que arriba al Santiago Bernabéu en un estat d’ànim radicalment diferent, després d’haver confirmat contra el cuer la caiguda lliure que va començar deu jornades enrere.

El Girona, com a mínim, va rebre una alegria quan era al tren cap a Madrid. La derrota del Rayo Vallecano contra l’Atlético (0-1) provoca que l’equip de Míchel quedi aturat en el divuitè lloc amb 23 punts, sense cap possibilitat d’atrapar el Girona. L’equip d’Eusebio, per tant, sortirà al Bernabéu sabent que, faci el que faci, esquivarà també aquesta jornada el terreny prohibit. És una petita ajuda per als blanc-i-vermells, que contrasta amb l’efecte de les últimes ensopegades del Barça. El Madrid, que pràcticament havia dit adeu a qualsevol possibilitat de lluitar pel títol, s’ha tornat a envalentir després d’encadenar cinc jornades amb victòria. Els blancs viuen la versió més somrient i productiva del curs, que tot just s’iniciava quan va coincidir amb el Girona en la copa, i es veuen a temps de tot.

Conscient de l’extrema dificultat de puntuar, els gironins s’aferren al fet que, si fossin capaços de frenar la caiguda lliure precisament al Bernabéu, l’impuls es multiplicaria. La primera intenció dels blanc-i-vermells és començar a recuperar solidesa defensiva, després d’haver ensenyat en les últimes cites una fragilitat cada cop més alarmant. Si no hi ha una correcció contundent, l’amenaça de caure golejat creixerà molt al Bernabéu, tenint en compte que la temporada passada ja en van caure mitja dotzena (6-3) i que aquest curs el Madrid ha fet onze gols en tres duels contra el Girona. El balanç entre lliga i copa, des que es troben a primera, és de 18 gols en contra i 8 a favor del Girona. I el Girona arriba a Madrid després d’enllaçar setze partits sense deixar la porteria a zero i encaixar 20 gols en els set últims duels. Més valdrà ajustar alguna cosa.

AJUDA DE L’ATLÉTICO

La derrota del Rayo fa que el Girona esquivi la zona de descens encara que perdi

EN PLE IMPULS

El Madrid enllaça cinc triomfs en la lliga i torna a veure possibilitats de lluitar-la

PER PREOCUPAR-SE

Els gironins han encaixat 18 gols del Madrid en cinc duels des que han coincidit a primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)