Girona

La tercera programació

Entre punts d’inflexió. El Girona va marcar a Anoeta el començament de la fase ferma amb l’esquema de tres centrals i retrobarà la Real just després d’haver rescatat la línia de quatre

El Girona es tornarà a trobar dilluns la Real Sociedad, l’últim equip al qual va entrenar Eusebio Sacristán abans d’aterrar a Montilivi. El partit de la primera volta a Anoeta (0-0) va marcar un punt d’inflexió en la disposició tàctica de l’entrenador de La Seca, que va apostar de manera decidida per l’esquema amb tres centrals i dos carrilers després d’una primera fase de campionat en què va alternar dos patrons i va generar dubtes a la plantilla, tal com ell mateix va reconèixer. Curiosament, el retrobament amb la Real a Montilivi arribarà després d’una altra reprogramació d’Eusebio, que va decidir fer un gir al Bernabéu que va acabar de la millor manera possible, amb un triomf històric (1-2) que va posar fi a l’encallada i va capgirar l’estat d’ànim.

El retorn al dibuix amb una línia defensiva de quatre homes va arribar després d’una fase de molta fragilitat defensiva, que va accentuar l’encallada fins a les deu jornades (4 punts de 30) sense guanyar. “Alguna cosa s’havia de canviar. Estàvem encaixant gols i s’havia de buscar alguna fórmula que ens permetés ser més consistents defensivament”, argumentava el tècnic després de l’1-2 a Madrid. Quatre mesos enrere, Eusebio havia pres una altra decisió transcendent sobre l’esquema de joc. “La idea és centrar-nos en una proposta, amb matisos concrets, perquè em feia la impressió que, en dividir esforços en dues propostes diferents, no estàvem centrats amb les forces i la concentració al 100%”, explicava abans d’anar cap a Sant Sebastià. L’equip havia sortit d’una derrota molt dura a casa contra l’Eibar (2-3) que va generar la sensació d’indefinició d’un equip que havia treballat durant la pretemporada amb la línia de quatre pròpia d’Eusebio, que va rescatar el patró Machín en la tercera jornada –a Vila-real, on va celebrar el primer triomf– i que va anar combinant fins al primer punt d’inflexió. A partir d’aquella decisió a Anoeta, el Girona va guanyar fermesa defensiva i, tot i començar a acumular maldecaps amb les baixes, va encadenar sis jornades sense perdre (12 punts de 18) amb només tres gols encaixats. L’equip, acostumat als automatismes de la temporada anterior, va anar evolucionant a partir del mateix esquema, tot i que la manera de desenvolupar la proposta d’Eusebio era diferent de la de Machín. En qualsevol cas, tot girava a partir dels tres centrals i els dos carrilers. El tècnic va mantenir fix l’esquema fins que, després de la preocupant derrota a casa contra el cuer, va buscar un altre gir de guió. Al Bernabéu, no es va tancar del tot l’aixeta al darrere –dissetè partit sense deixar la porteria a zero–, però l’equip es va alliberar amb un triomf majúscul.

Continuïtat del 4-1-4-1

Just després de la victòria al Bernabéu, Eusebio no va voler donar per fet que mantindrà el 4-1-4-1 amb què va sorprendre Solari –“serà bo tenir diversos recursos”–, però un cop va apostar pel gir, i amb el resultat que es va endur de Madrid, té tots els números de mantenir-lo. “No ens ha dit res. Ell sap com plantejar els partits. Ell va creure que havíem de fer aquest joc i li va funcionar. Nosaltres sempre confiem en el que ens diu per a cada partit”, explicava dimecres Choco Lozano. Quan va apostar de manera fixa pels tres centrals, els jugadors admetien que s’hi sentien més còmodes perquè hi estaven més acostumats. “L’entrenador és qui té l’última paraula. Els jugadors donem l’opinió, però qui mana és el tècnic”, va dir l’hondureny.

PUNT I A PART

A Sant Sebastià va fer una aposta anunciada abans per esvair els dubtes de l’equip

AL BERNABÉU

Quatre mesos després, va deixar la línia de tres centrals per mirar de tapar les fuites

FASE DE FERMESA

6
jornades
sense perdre (12 punts de 18) i només 3 gols rebuts a partir de l’aposta pels tres centrals d’Anoeta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)