Nàstic

L’eficàcia del Cadis frustra el Nàstic en un duel obert

2a divisió A. L’equip andalús, dinàmic i amb qualitat, s’adapta millor al descontrol i condemna els grana a una altra derrota malgrat la progressió

NÀSTIC 2 CADIS 3

NÀSTIC:Bernabé; Salva Ferrer, Noguera, Mikel Villanueva, Abraham; Imanol, Fali (Sadik, 53’), Thioune; Pipa (Barrada, 53’), Luis Suárez i Kanté (Palanca, 81’).CADIS:Cifuentes; Rober Correa, Sergio Sánchez, Kecojevic, Matos; Salvi Sánchez, José Mari, Álex Fernández (Sergio González, 77’), Jairo; David Querol (Rennella, 70’) i Machís (Manu Vallejo, 35’).GOLS:0-1 (14’) Machís. 1-1 (19’) Luis Suárez. 1-2 (34’) Kanté, en pròpia porteria. 1-3 (51’) Manu Vallejo. 2-3 (56’) Kanté, de penal.ÀRBITRE:Moreno Aragón.T.G.:als locals Salva Ferrer, Kanté, Thioune, Noguera i Luis Suárez, i al visitant Rober Correa.PÚBLIC:7.494 espectadors.

El Nàstic és la imatge de la frustració. De l’equip que ha tingut un mal rendiment i que ara, amb urgència, ha de fer la feina endarrerida. L’equip grana competeix, és intens, però contra rivals com el d’ahir, el Cadis, calen més coses. Cal un equip més treballat, molt complicat després de l’allau de cares noves hivernals, i la convicció i la qualitat dels rivals de dalt. El Cadis, amb un contracop que desplega de manera automàtica i amb qualitat en atac, es va moure amb més comoditat en un duel descontrolat i obert, i per això va vèncer. Va manar sempre en el marcador contra un Nàstic que no es va rendir mai, però per al qual la progressió que experimenta no és suficient, de moment, per iniciar la reacció que necessita i que ha d’aparèixer en forma de victòries.

Quan equip té un projecte esportiu clar i sap a què juga, tot és més fàcil que quadri. Com li han quadrat al Cadis Querol i Machís, dos reforços de gener fitxats perquè s’adapten al seu dinamisme ofensiu. Ells dos van fabricar el 0-1: passada llarga a Querol, cop d’esperó del reusenc i canonada inapel·lable de Machís (14’). La resposta del Nàstic va venir de la mà de la seva connexió més prometedora: pilota robada per Kanté, definició de qualitat de Luis Suárez i empat (19’). Machís, rapidíssim, era una amenaça per al Nàstic, i per això el Nou Estadi va respirar quan va haver de ser substituït per lesió. En aquell moment, però, la fortuna es va aliar amb el Cadis, que va marcar en un córner que es va rematar amb el cap a la seva porteria Kanté (34’).

El partit era igualat, però la sensació era que l’escenari d’anades i tornades beneficiava el Cadis. I, en l’inici de la segona Vallejo va fer el tercer aprofitant un desajustament defensiu (51’). Enrique Martín va moure la banqueta per reactivar un equip tocat, que va tenir en l’hiperactiu Kanté el millor element. Ell va provocar i transformar el penal que de seguida va tornar a posar el Nàstic en el partit (56’) i seva va ser la millor ocasió per empatar. Els grana ho van continuar intentant fins al final, però va faltar profunditat, convenciment i verí, i es van quedar sense premi.

Hem d’insistir, no abaixar els braços i arribar vius als últims vuit o nou partits, quan es juga tot
Enrique Martín
entrenador del nàstic
Hem fet un partit interessant, però dos petits detalls ens han fet anar al darrere; hem merescut l’empat, però el rival té molta qualitat

El fantasma de la destitució

“No hi penso perquè no depèn de mi.” Els últims dies Enrique Martín no pot defugir preguntes en sala de premsa sobre la seva continuïtat, vista la facilitat del Nàstic per canviar d’entrenador i després de l’esforç fet en el mercat d’hivern, que podria no ser l’última mesura dràstica si no hi ha resultats aviat. El Nàstic, cuer, encadena ara sis partits sense guanyar i continua transitant per un tram de calendari molt complicat, ja que els següents partits també són contra rivals de la zona alta. Dissabte visita l’Osasuna i després l’esperen l’Albacete, l’Oviedo i el Màlaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)