3a divisió FEF

Les primeres en cent anys

3a divisió. El Figueres farà les primeres eleccions de la seva història amb dues candidatures encapçalades per Narcís Bardalet i Lluismi Martínez

L’any del centenari del Figueres potser no serà recordat per una gran temporada des del punt de vista esportiu, però sí en l’àmbit social. Sobretot perquè, a banda de totes les activitats que ha organitzat el club, aquest 2019 serà la primera vegada en cent anys d’història que el Figueres farà unes eleccions a la presidència. Seran el 31 de març –de 15 h a 19 h–, coincidint amb el partit que els figuerencs jugaran a Vilatenim contra l’Ascó, però la cursa electoral començarà aquesta tarda amb l’inici del termini per presentar candidatures –es podran presentar fins al 18, un dia abans que s’anunciï la campanya electoral, que començarà el dia 22 de març, sempre que s’hagi presentat més d’una candidatura com sembla que serà.

Si no hi ha cap sorpresa d’última hora, es presentaran dues llistes. Una de continuista que estarà encapçalada per Narcís Bardalet, actual president del club, i una altra que ha sorgit d’un grup de socis agrupats en la plataforma Nous Temps per a la Unió i que serà encapçalada per Lluismi Martínez, que va ser el director de comunicació del club durant uns anys de l’etapa de presidència de José Antonio Revilla –un cop s’oficialitzi la candidatura se sabrà qui són la resta de membres de la llista–. “Creiem que el club té molts aspectes en què pot millorar. Som gent que està vinculada al club de maneres diferents i tenim un projecte esportiu i social molt clar del que creiem que ha de ser la Unió i quan arribi el moment el detallarem. Que hi hagi aquestes eleccions, les primeres del club, és una oportunitat excel·lent perquè es parli del club de manera positiva i que serveixi per créixer”, valora el candidat a la presidència Lluismi Martínez.

Som gent lligada al club i tenim un projecte clar. Volem que es parli del club positivament
Lluismi Martínez
candidat a la presidència de la Unió Esportiva Figueres

El cens i el Front Unió, el focus de la polèmica

Tot i que des de les dues candidatures es pretengui que tot el debat se centri en els projectes, el cert és que la polèmica ja s’ha generat, i és que el club no reconeix el dret a vot en les eleccions dels membres del Front Unió –que des de fa anys han participat en les assemblees com a socis de ple dret per un acord amb el president Revilla–. Un membre del grup va presentar al·legacions al cas aquest divendres. La junta electoral va confirmar, per dos vots a un, que els membres de Front Unió no podran votar, però s’ha instat que la federació catalana tingui l’última paraula sobre quin ha de ser el cens electoral. El principal conflicte recau en quins estatuts del club s’han d’aplicar, els que té la junta actual del 2017 o els que la secretaria general de l’Esport ha fet arribar a l’oposició, que són del 2008.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)