3a divisió FEF

XAVI AGUSTÍ

ENTRENADOR DEL FIGUERES (3A DIVISIÓ)

“Tenim plantilla suficient per tirar-ho endavant”

El nou tècnic és conscient de les urgències, però creu que “el treball del dia a dia” els portarà a sumar els punts que necessiten

Xavi Agustí fa poc més de dues setmanes que va agafar les regnes del Figueres, escalant des del juvenil i sent el relleu de Joan Esteva, destituït per la mala dinàmica de l’equip. En el seu debut a Vilatenim contra el Reus B les sensacions no van ser bones (0-2), però el tècnic està convençut que l’equip capgirarà la situació.

Com se sent entrenant el primer equip d’un club al qual ha estat lligat molt temps?
Content i il·lusionat pel fet que s’hagi comptat amb nosaltres per assumir aquest repte, que ens arriba quan queda un tram de temporada que és complicat, però considero que tenim plantilla suficient per tirar-ho endavant.
Seguia la temporada des de fora però ben a prop. Com ha viscut l’evolució?
El cert és que hem tingut trams de tota mena. Alguns en què semblava que anàvem cap amunt, altres en què l’equip ha estat estabilitzat a la zona mitjana i altres com l’actual en què costa moltíssim sumar i et veus obligat a mirar cap avall. Això comporta que en aquests moments la plantilla tingui la necessitat de tenir sensacions positives. De moment les estem sumant en el dia a dia i per això creiem que s’acabaran transportant als caps de setmana, en què la suma d’efectius que ens han fet anar coixos les últimes setmanes ajudarà, perquè aquests dies hem recuperat molts dels lesionats.
Més enllà de les baixes que tenia, què es necessita per viure un final de temporada tranquil?
Bàsicament sumar, perquè tot el que sigui no fer-ho comporta angoixa, nervis, ansietat, i això acaba significant sancions i lesions. Al final el que necessitem és tranquil·litat i estabilitat, que ens la poden donar la competitivitat i el potencial que hi ha a la plantilla. El treball del dia a dia ens ha de portar a sumar els punts que necessitem en el tram final de temporada.
Les sensacions en el debut contra el Reus B no van ser bones.
La veritat és que no gaire. Esperes poder sumar alguna cosa, però és cert que tot va ser molt precipitat i accidental. Quan vam arribar tot van ser urgències. Si entres en una situació amb només 12 jugadors del primer equip i encaixes un gol aviat condiciona molt, i més si es lesiona un jugador com Canal. En aquell moment el potencial que teníem era aquest i el Reus B és un gran equip.
Aquestes dues setmanes, amb descans, han de servir per fer un pas endavant?
Sempre dic el mateix. Per canviar una situació com l’actual no s’ha de fer un esprint, sinó una cursa de fons. La dinàmica fins ara no ha estat positiva pel que fa als resultats, però som a cinc punts del descens i no s’ha de magnificar més del que és. En lloc de fixar-nos en la classificació, ens hem de fixar simplement a fer punts i fer un canvi intern en tots els sentits. Hem de recuperar jugadors, fer una bona prevenció de lesions i donar continuïtat als futbolistes.
El fet que sigui l’any del centenari complica més les coses?
Des del punt de vista esportiu és absolutament secundari. Jo entenc que incomodi una mica més el club, però els jugadors i el cos tècnic tenim la mentalitat de no perdre la categoria cap any, sigui quin sigui. No ens podem centrar en efectes externs que ens facin créixer l’angoixa. Fa goig poder participar en l’any del centenari però ens hem de centrar en el present.
Hi haurà eleccions entremig.
Amb les eleccions és cent per cent el mateix discurs.
Com està el vestidor anímicament?
Cada dia el vestidor està millor. És molt conscient de la situació i s’estan fent passes endavant per poder sumar. Tenim moltíssimes ganes de fer-ho i som conscients que si ho volem aconseguir hem de treballar en cada entrenament.
Per millorar els resultats s’ha de fer un pas endavant a Vilatenim?
Hi ha vegades que no saps per què però quan comences amb una dinàmica costa canviar-la. Nosaltres de moment la proposta de joc que farem canviarà per intentar tenir més presència a la porteria contrària esperant que això ens faci marcar més gols, que segurament és l’assignatura pendent que té aquest equip. Treballem en aquesta línia i crec que ens beneficiarà sobretot a Vilatenim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)