Girona

La trampa de Butarque

El Girona avaluarà demà la seva fiabilitat a fora contra el Leganés, l’equip que fa més temps que no perd cap partit al seu estadi

Els madrilenys són el tercer conjunt amb més diferència entre els punts a casa i els punts a fora (+15), a l’altre extrem dels gironins (-7)

El Girona ha aconseguit anar esgarrapant a camp contrari tots els punts que troba a faltar a Montilivi, on acumularà cinc mesos sense celebrar cap victòria, amb 5 punts dels últims 24 en joc. Demà té una altra oportunitat lluny de Girona, però la prova serà dura. Perquè el Leganés, sense ser un dels conjunts amb més renom de primera, s’ha enrocat, i sobretot quan juga a Butarque. L’equip que prepara Mauricio Pellegrino és el que més temps acumula sense perdre cap partit davant la seva afició. Des que el Vila-real hi va aconseguir els tres punts el 16 de setembre –demà farà mig any–, han passat per Butarque onze equips de primera, i cap més hi ha celebrat cap victòria. Ni el Barça (2-1), ni l’Atlético de Madrid (1-1), ni el Sevilla (1-1), ni el Betis (3-0), ni el València (1-1). Ni mitja dotzena d’equips més.

No hi ha cap altre equip que acumuli tant de temps sense perdre al seu estadi. S’hi acosten l’Eibar, que no perd des del 29 de setembre; l’Athletic, des del 5 d’octubre, i el València, al qual des de la victòria del Girona amb gol de Pere Pons el 3 de novembre no li han volat més els tres punts de Mestalla. Hi ha nou equips, entre altres el Girona, que han perdut l’últim partit que han jugat davant la seva afició.

La ratxa del Leganés és de sis victòries i cinc empats en els onze últims partits a casa. Amb dos punts més que el Girona en la classificació, el conjunt de Pellegrino viu a l’altre extrem en el contrast entre el rendiment com a local i com a visitant. El Leganés és el tercer equip amb una diferència de punts més alta (+15) entre els punts aconseguits a casa (24) i els que ha obtingut a fora (9). De les deu derrotes que acumula l’equip madrileny, nou són lluny del seu estadi. Els gironins, en canvi, han aconseguit 12 punts a Montilivi i 19 a camp contrari. El Leganés ha aconseguit el doble de punts (24) que el Girona a casa, i això que hi ha jugat un partit menys.

L’1-0 mana

El Leganés sol treure rendiment dels gols que marca a casa. De les sis victòries que acumula com a local, el conjunt de Pellegrino n’ha resolt quatre per la mínima. L’arribada de Braithwaite ha ampliat el ventall ofensiu dels madrilenys, que capitalitzava de manera clara Youssef En Nesyri. El marroquí s’ha mostrat molt més productiu a Butarque, on ha marcat set dels seus vuit gols en la lliga, i demà serà una de les amenaces principals per al seu company de selecció Yassine Bounou.

Punts enganyosos

El Girona no ha perdut en cap de les tres visites que ha fet a Butarque des que va coincidir amb el Leganés a segona A, amb una victòria i dos empats. Els partits, però, han estat molt més complicats del que diuen els resultats. El primer va ser un 1-2 gràcies a un gol a empentes i rodolons de Sandaza –ja havia igualat l’1-0 de Mantovani– en l’últim minut del partit. El segon, un empat (2-2) miraculós i injust pels mèrits fets d’uns i altres, amb dos gols al final, de Mata (78’) i Jairo (93’). En l’única visita a primera, quatre dies abans de rebre el Barça, hi va haver un empat sense gols.

ELS PRECEDENTS

LEGANÉS
11 PARTITS
(6 victòries i 5 empats)
Última derrota: 16 de setembre
Leganés-Vila-real 0-1
EIBAR
10 PARTITS
(5 victòries i 5 empats)
Última derrota: 29 de setembre
Eibar-Sevilla 1-3
ATHLETIC
9 PARTITS
(4 victòries i 5 empats)
Última derrota: 5 d’octubre
Athletic-Real Sociedad 1-3
VALÈNCIA
8 PARTITS
(4 victòries i 4 empats)
Última derrota: 3 de novembre
València-Girona 0-1
BARÇA
7 PARTITS
(6 victòries i 1 empat)
Última derrota: 11 de novembre
Barça-Betis 3-4
GETAFE
4 PARTITS
(4 victòries)
Última derrota: 6 de gener
Getafe-Barça 1-2
ALAVÉS
3 PARTITS
(1 victòria i 2 empats)
Última derrota: 28 de gener
Alavés-Rayo 0-1
ESPANYOL
3 PARTITS
(2 victòries i 1 empat)
Última derrota: 27 de gener
Espanyol-R. Madrid 2-4
ATLÉTICO
2 PARTITS
(2 victòries)
Última derrota: 9 de febrer
Atlético-R. Madrid 1-3
OSCA
1 PARTIT
(1 victòria)
Última derrota: 18 de febrer
Osca-Athletico 0-1
SEVILLA
1 PARTIT
(1 victòria)
Última derrota: 23 de febrer
Sevilla-Barça 2-4
(*) El Betis, el Celta, el Girona, el Llevant, el Rayo, el R. Madrid, la Real Sociedad, el Valladolid i el Vila-real han perdut l’últim partit que han jugat a casa
El Girona no ha perdut en tres visites a Butarque però hi ha obtingut punts de fortuna

L’AMENAÇA

En Nesyri, el pitxitxi, ha marcat a casa set dels vuit gols que acumula en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)