Girona

La reivindicació del visitant

El Girona visita un dels equips que més aprofita el seu estadi (20.45 h) amb la intenció de fer valer la fiabilitat com a visitant

La tercera alegria grossa consecutiva a Madrid permetria als gironins fer un salt gros en el camí cap a la permanència

Eusebio perd Raúl García per la clàusula de la por

El Girona s’ha fet veure fort a Madrid les últimes setmanes i, en plena caravana cap a terres madrilenyes –encara li faltarà visitar l’Atlético i el Getafe–, aspira a donar un altre cop d’autoritat aquest vespre. Després de fer saltar la banca al Bernabéu (1-2) i de deixar molt enfonsat el Rayo (0-2), el conjunt d’Eusebio busca la tercera alegria consecutiva com a visitant al camp d’un rival directe, el Leganés. Una altra victòria tindria un efecte espectacular per a un equip que està caminant cap a la permanència amb el hàndicap d’una dinàmica pèssima a Montilivi, que està compensant amb una bona productivitat quan marxa. Amb el rival amb dos punts més, superar-lo significaria agafar un senyor impuls. I tenint en compte que és l’última cita abans d’una altra aturada de la competició –l’última de la temporada–, el partit d’aquest vespre a Butarque agafa encara més transcendència. Per acabar de posar-hi context, els gironins sortiran a la gespa sabent què ha fet l’equip que marca la zona de descens. El Celta, sis punts per sota dels blanc-i-vermells, visita el Bernabéu (16.15 h) en l’estrena de Zinedine Zidane.

La fiabilitat dels gironins lluny de Montilivi topa avui amb el fortí que està fent de Butarque el Leganés. És l’estadi de primera que més temps fa que no veu perdre el seu equip, concretament des d’avui fa mig any, en l’única derrota a casa dels madrilenys (0-1 contra el Vila-real). Mauricio Pellegrino, un dels entrenadors que van canviar de la línia de quatre a una amb tres centrals i dos carrilers, ha armat un equip sòlid, rocós, amb molta capacitat de treball, que reserva el potencial ofensiu per als seus tres homes més avançats. Entre En-Nesyri, màxim golejador, i Braithwaite, un danès fitxat en el mercat d’hivern que ha encaixat molt bé, han arraconat Carrillo. L’altre element ofensiu és Óscar Rodríguez, que apareix amb qualitat des de la mitja punta.

Al Girona, Eusebio haurà de fer un retoc obligat, perquè Raúl García Carnero –consolidat al lateral esquerre amb el 4-1-4-1– es perd el duel contra el que era el seu exequip fins al gener per culpa de la clàusula de la por.

VALOR AFEGIT

El partit agafa més transcendència perquè arriba abans de l’última aturada de la lliga

EL LEGANÉS

Sòlid i rocós, treu profit del trio ofensiu que formen En-Nesyri, Braithwaite i Óscar

EL COIXÍ

El Girona jugarà sabent el resultat del Celta, que marca el descens i juga al Bernabéu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)