Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“L’equip es torna a sentir fort”

El Girona està aconseguint a camp contrari tot el que veu volar de Montilivi. Després de la campanada al Santiago Bernabéu i d’emmudir Vallecas, l’equip va ser capaç de guanyar al camp on més temps feia que no hi havia una derrota visitant a primera. “És un rival amb molt bons números a casa, amb una idea de joc que posa en dificultats els rivals. Hem intentat desactivar-los a partir de tenir la pilota, però també posant-nos al seu mateix nivell quant a disputes i pilotes dividides. Hem aconseguit igualar-los i tenir seqüències de passades que els desactivava”, va explicar Eusebio a la sala de premsa, des d’on ressonaven els crits del vestidor visitant.

El Girona va fer un partit pràctic, amb dues fases diferenciades. “Ens ha sortit bé en la primera part, i després ens ha tocat defensar una mica més. Hem estat concentrats i intensos, moltes coses en què el Leganés és molt fort. Sabíem que per guanyar havíem de fer això i afegir-hi alguna cosa més”, va relatar l’entrenador blanc-i-vermell, que va destacar la bona arrencada: “En la primera mitja hora hem aconseguit tenir el control. Limitar el joc d’atac del Leganés, la capacitat que tenen per tenir-te a prop de l’àrea. Ho hem controlat bé en la primera mitja hora.” El tècnic va fer diversos retocs tàctics durant el partit. “Tant per la situació de la plantilla com per les propostes que planteja el Leganés, que és capaç de canviar el sistema durant el partit, havíem d’estar preparats. Ens hi hem intentat adaptar. Avui les coses han sortit bé, sobretot perquè l’esperit ha estat molt bo quant a treball, disciplina i personalitat per desactivar el Leganés”, va dir Eusebio, que va situar Muniesa davant de la defensa en la segona part. “Volíem mantenir el 4-1-4-1, tenint algú a prop dels centrals que fes les ajudes, i ho hem aconseguit.” El tècnic, però, va relativitzar els retocs des de la banqueta: “La tàctica és important, però quan t’enfrontes al Leganés, primer ha de ser la intensitat, la concentració, les pilotes dividides.”

La victòria a Butarque deixa el Girona amb 34 punts i molta tranquil·litat, abans de l’última aturada de la competició. L’equip ha enllaçat tres victòries seguides a camp contrari, coincidint amb l’aposta per la línia de quatre al darrere. “Són molt importants tots els punts que hem aconseguit últimament. Ens hem estat preparant perquè arribés aquest moment, treballant amb perseverança, amb la confiança que estàvem fent coses bé. Hem trobat el punt que l’equip es torna a sentir fort. I així han arribat els bons resultats. Llàstima del partit de l’altre dia [2-3 contra el València a casa], però hem aconseguit canviar la dinàmica.” L’eufòria, però, al calaix. “Són tres punts importants contra un rival directe que ens permeten agafar una mica d’aire i allunyar-nos una mica més de les posicions de baix. Però nosaltres, a la nostra. A fer la nostra feina. Volem un nombre de punts, que aquests d’avui ens hi apropen. Hem de continuar treballant amb la mateixa mentalitat i humilitat.”

L’executor va ser Portu, a qui Eusebio veu més alliberat: “Sí, és veritat. Va passar un moment difícil a l’estiu, tot el va afectar, i es va haver de tornar a centrar. Pràcticament va començar de zero en les seves perspectives en aquest club. Té un esperit i una mentalitat molt bons, i això li ha permès que, després d’alguns moments que volia que li arribés el gol, s’ha asserenat. Continua treballant molt i està en un moment molt bo. Tot el que coneixíem de Portu està apareixent”, va dir el tècnic, que també va valorar el treball de Stuani: “No ha marcat, però és un jugador importantíssim. Ha estat molt llest en les jugades dels gols. Totes les coses que fa les fa amb sentit i intel·ligència.”

LA PRIMERA PART

“Hem igualat la seva intensitat i els hem pogut desactivar amb passades”

LA DINÀMICA

“Hem trobat el punt. Estàvem treballant amb perseverança, fent les coses bé”

L’OBJECTIU

“Ens allunyem més de baix, però hem de fer la nostra, amb humilitat”

PORTU

“S’ha asserenat i està en molt bon moment. Tot el que li coneixíem està apareixent”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)