Girona

Que tornin tots sans

Internacionals. El Catalunya-Veneçuela eixamplarà la nòmina d’internacionals del Girona en l’última aturada del curs. Stuani, que viatja a la Xina amb l’Uruguai, serà qui acumuli més desgast

En totes les aturades de seleccions la gran preocupació dels clubs és que tots els jugadors tornin en plenes condicions per afrontar el pròxim partit, però tenint en compte que aquesta, l’última de la temporada, arriba abans de disputar les darreres 10 jornades de lliga, la necessitat que tornin tots sencers és encara més gran per a un Girona que, tot i haver encarrilat l’objectiu de la permanència, encara s’hi ha de jugar les garrofes. En aquesta ocasió, a més, el Girona batrà gairebé segur un rècord de futbolistes internacionals –tot indica que acabaran sent vuit– a causa del partit de la selecció catalana que es disputarà dilluns que ve a Montilivi contra Veneçuela. L’únic futbolista confirmat per jugar amb Catalunya de moment és el capità Àlex Granell, però demà es farà oficial la llista i és més que probable que Pere Pons i Marc Muniesa hi entrin, a més d’un Aleix Garcia que, com Granell, debutaria en el combinat català. Tots ells, però, treballen aquests dies amb normalitat a les ordres d’Eusebio i, com que el partit es juga a l’estadi blanc-i-vermell, no tindran un desgast important, com a mínim comparat amb el dels altres quatre internacionals: Stuani, Bounou, Choco Lozano i Pedro Porro.

Stuani, el més castigat

Entre els que ja han deixat Girona destaca la pallissa física que haurà de suportar el pitxitxi Cristhian Stuani, i és que la selecció de l’Uruguai disputa aquests dies la Xina Cup a la ciutat xinesa de Nanning contra l’Uzbekistan, Tailàndia i la Xina. Això farà que el punta hagi de fer més de vint mil quilòmetres amb avió per jugar dos partits on, a més, s’espera que sigui titular perquè ni Cavani ni Suárez han entrat en la llista. El primer partit de Stuani serà el de semifinals, que es jugarà divendres a les 12.35 h contra l’Uzbekistan. Segons el resultat, dilluns jugarà el partit pel tercer o quart lloc o la final contra el rival que surti del partit entre Tailàndia i la Xina. L’altra preocupació del Girona és Choco Lozano, i és que, tot i jugar només un partit, l’hondureny ho farà lluny i tard, i és que Hondures s’enfrontarà a l’Equador a New Jersey durant la matinada de dimarts a dimecres (1.30 h). Això farà que torni al límit, si és que hi és a temps, per poder entrar en la convocatòria d’Eusebio per al partit contra l’Athletic el divendres 29.

Dels altres dos destaca el debut de Pedro Porro en una convocatòria de la selecció sub-21 per jugar dos amistosos. El primer dijous a Granada contra Romania i el segon dilluns a Algesires contra Àustria. D’altra banda, el marroquí Bounou serà l’únic que jugui un partit oficial, el de classificació per a la copa Àfrica de divendres a Malawi –amb una victòria s’asseguren la classificació–, i també jugarà un amistós dimarts que ve al Marroc contra l’Argentina.

Tres més del Peralada

El Girona no només cedirà jugadors a les seves respectives seleccions des del primer equip; tres futbolistes del filial –Paik, Ferraresi i Giorgi– també han estat citats en aquesta aturada amb la complicació que el Peralada diumenge haurà de jugar al camp del Cornellà. Paik s’estrenarà amb l’absoluta de Corea del Sud per jugar dos amistosos contra Bolívia, divendres, i Colòmbia, dimarts que ve; Nahuel Ferraresi jugarà amb Veneçuela divendres a Madrid contra l’Argentina i dilluns que ve s’enfrontarà a Granell i la resta a Montilivi; mentre que Giorgi jugarà dos amistosos amb la selecció de Geòrgia sub-21 contra Eslovènia i Israel.

DESGAST

Stuani farà més de vint mil quilòmetres i sense Suárez apunta a titular

DUBTE

Choco Lozano arribarà al límit per jugar contra l’Athletic Club el divendres 29

TRES CANDIDATS

Pere Pons, Aleix Garcia i Muniesa jugaran gairebé segur el partit de Catalunya

ESTRENA

Pedro Porro, convocat amb la sub-21 espanyola, és la gran novetat d’aquesta aturada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)