Girona

Catalunya en blanc-i-vermell

El Girona, amb quatre futbolistes, serà l’equip més representat, juntament amb l’Espanyol, en el Catalunya-Veneçuela de dilluns a Montilivi

Àlex Granell i Aleix Garcia debutaran en la selecció absoluta, que ja van tastar Marc Muniesa, fa vuit anys, i Pere Pons, en l’anterior cita a l’estadi gironí

Pere Pons, Marc Muniesa i Aleix Garcia han estat cridats pel seleccionador, Gerard López, per a l’amistós entre Catalunya i Veneçuela de dilluns a Montilivi i acompanyaran Àlex Granell, que va ser el primer d’una llista de convocats que en les últimes hores s’ha vist sacsejada per la negativa d’última hora d’alguns clubs espanyols a cedir els seus futbolistes a l’equip català.

Acostumats a trepitjar Montilivi vestits de blanc-i-vermell, el proper dia 25 els jugadors del Girona ho faran amb la samarreta de la senyera. La previsió és que l’estadi també s’ompli, amb alguns aficionats habituals del Girona que no es voldran perdre un partit de la seva selecció i d’altres poc o gens habituals a Montilivi que no faltaran a la crida de país. El que és segur és que la lletra d’Els segadors ressonarà des dels quatre costats de la graderia i que el minut 17.14 no es passarà per alt ni a la primera part ni a la segona.

Amb més pes que mai

El Girona estava acostumat a tenir un pes entre nul i mínim en les convocatòries de la selecció nacional absoluta. Jordi Matamala hi va treure el cap després de l’arribada del Girona a la Lliga de Futbol Professional. Ferran Corominas, el 2011. Més recentment, va ser Pere Pons el premiat, la temporada de l’ascens a primera, en l’anterior cita de Catalunya a l’estadi de Montilivi. El migcampista de Sant Martí Vell és l’únic futbolista del Girona que repeteix convocatòria sense haver canviat de club. L’altre que torna a la selecció absoluta és Marc Muniesa, que va viure la primera experiència quan jugava en el Barça B. Per a Granell –escollit millor jugador català l’octubre passat– i Aleix Garcia, és la primera convocatòria. Amb els quatre catalans, el Girona viu un rècord de futbolistes internacionals durant l’última aturada del curs, després dels viatges de l’uruguaià Cristhian Stuani, l’hondureny Choco Lozano, el marroquí Yassine Bounou i l’extremeny Pedro Porro, amb la selecció espanyola sub-21.

La llista de Gerard López inclou quatre futbolistes de les comarques gironines. A Pere Pons, Granell i Muniesa, s’hi afegeix el migcampista de l’Eibar Joan Jordan, de Regencós.

DE LA DEMARCACIÓ

Jordan (Eibar) tanca la nòmina de gironins amb Granell, Pere Pons i Muniesa

DE RÈCORD

El Girona té vuit jugadors amb compromisos internacionals en l’última aturada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)