Girona

El pas que es resisteix

El Girona reprèn la competició amb l’ambició de treure’s de sobre per fi la malastrugança a Montilivi, on fa cinc mesos que no celebra cap victòria en la lliga (21 h)

Les victòries a camp contrari han reforçat l’autoestima de l’equip, que agrairia molt començar amb tres punts contra l’Athletic una fase de tres partits en vuit dies

La confiança, la tranquil·litat i l’autoestima han crescut al vestidor de Montilivi gràcies a l’excel·lent rendiment a camp contrari, amb tres victòries consecutives en terres madrilenyes –l’1-2 al Bernabéu, el 0-2 a Vallecas i el 0-2 a Butarque– que li van permetre arribar a l’última aturada de la competició amb un senyor marge de nou punts respecte a la zona de descens. L’aposta per l’esquema amb línia de quatre al darrere ha reactivat un equip que té la feina molt ben encarrilada, tot i que no pas resolta. I entre els deures que té pendents, n’hi ha un que destaca per damunt de la resta. El Girona té aquest vespre, contra l’Athletic, una altra oportunitat per treure’s de sobre un malefici a Montilivi que s’ha allargat més de cinc mesos, des que va celebrar (el 27 d’octubre) l’últim triomf de la lliga davant la seva afició, contra el Rayo (2-1). Des d’aleshores, cinc empats i tres derrotes han format la sèrie més llarga de jornades sense guanyar a casa des que competeix a la LFP.

Trencar avui mateix la sequera de victòries a casa permetria als gironins fer un impuls molt significatiu i benvingut, en el primer de tres partits en només vuit dies, abans de visitar el Wanda Metropolitano dimarts i rebre l’Espanyol el dissabte 6. Si l’equip d’Eusebio és capaç d’assegurar-se el triomf, s’enfilarà fins als 37 punts i agafarà un marge provisional de 12 punts respecte al divuitè classificat, el Celta, que té un partit de màxima transcendència demà a Balaídos contra el Vila-real, l’equip que el precedeix.

L’última aturada de la lliga a primera divisió ha estat la de més participació de futbolistes internacionals del Girona. Fins ara, l’equip se n’ha sortit bé, fins al punt que és el quart equip amb millor puntuació en els quatre partits posteriors a un parèntesi, amb dues victòries i dos empats. L’Athletic, però, tampoc ha perdut cap dels quatre partits després d’una aturada. El conjunt basc arriba a Montilivi en la fase de més tranquil·litat del curs, s’ha enfilat fins al novè lloc –la millor classificació des del setembre– i, amb tres punts més que el Girona, ha anat esvaint els fantasmes que l’havien envoltat els primers mesos. Amb Gaizka Garitano, els números són molt bons, tot i que el rendiment és més baix a fora (12 punts) que a casa (25). Res a veure amb el Girona.

L’OPORTUNITAT

El Girona aspira a agafar 12 punts de marge respecte al Celta, que demà rep el Vila-real

L’ATHLETIC

Viu el millor moment del curs, però és molt més fiable a casa que a camp contrari

DESPRÉS D’ATURADA

El Girona és un dels millors, però l’Athletic tampoc ha perdut després dels parèntesis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)