Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Hem de ser un equip, per sobre de les individualitats”

Escapçat dels dos referents a les àrees (Bounou en la pròpia i Stuani en l’aliena), Eusebio va relativitzar les baixes, sobretot la del pitxitxi, sens dubte la més sensible, perquè l’uruguaià tot sol ha signat el 53% dels gols de l’equip. “Són absències importants, però tot l’any estem treballant amb la voluntat de ser un equip per sobre de les individualitats. Tots sabem el pes que té Stuani, però també hem de saber viure sense ell”, va argumentar el tècnic, que ja va revelar que Doumbia el substituirà d’entrada avui al Wanda. “És el canvi més natural. Choco també hi pot jugar, però Doumbia està demostrant en cada entrenament el seu talent i la seva predisposició. I si no juga més, és perquè el moment de Stuani li dona poques possibilitats.”

Eusebio pràcticament va descartar el retorn a la defensa amb tres centrals, malgrat que en els cinc precedents sense derrota contra l’Atlético aquest ha estat el dibuix del Girona. “Des que hem decidit canviar a la defensa de quatre, també hi ha hagut partits en què hem hagut de matisar el dibuix o adaptar-nos a rivals que han jugat amb defensa de cinc, com el Leganés. La intenció és donar continuïtat al que estem fent, però no hi ha cap dubte que un dels objectius serà intentar evitar que l’Atlético ens generi problemes.”

El tècnic del Girona considera que els de Simeone són un rival molt complicat, independentment que hagin quedat fora de la copa –precisament a mans dels gironins– i de la Champions, i que les seves possibilitats d’aspirar a la lliga siguin remotes. “L’altre dia, a Vitòria, l’Atlético va donar senyals d’estar en un bon moment i d’haver superat els cops rebuts anteriorment. Sempre és un rival molt fort i, quan juga al Wanda, els seus números són boníssims. De tot això, nosaltres en som conscients, però també sabem que hem estat capaços de guanyar en camps importants.”

La sanció de Juanpe obrirà les portes de la titularitat a Bernardo. “És un jugador molt important per a l’equip que sempre ha tingut un rendiment altíssim i una predisposició i professionalitat màximes. En les últimes setmanes, li ha tocat tenir un rol al qual no estava acostumat, però li he transmès en tot moment que estic molt content amb la seva actitud i el seu rendiment.”

L’1-2 de divendres

Quan li van preguntar per la baixada de rendiment en la segona part contra l’Athletic, en què es va passar d’un 1-0 a un 1-2 molt dolorós, Eusebio va descartar que hi hagués excés de confiança i que s’hagués de gestionar l’avantatge amb altres arguments tal com van assenyalar alguns jugadors. “En cap cas va ser relaxació. Si alguna cosa té aquest equip són jugadors treballadors, amb molt bona mentalitat i compromís. I tot i que quan tens un resultat favorable pots pensar que és el moment d’assegurar-lo deixant de fer les coses que ens han dut fins aquí, crec que la mentalitat que hem de tenir és precisament la mateixa amb què vam començar el partit, sense que el resultat ens condicioni gens. Si vam ser capaços de fer una bona primera part contra l’Athletic, no hem de variar el camí.”

SENSE EL PITXITXI

“Hem de saber viure sense Stuani. Falti qui falti, treballem perquè mani el col·lectiu”

L’ATLÉTICO

“En l’últim partit [0-4 a Vitòria] va donar senyals d’estar refet, i a casa seva és un equip molt fort”

LA DESCONNEXIÓ

“Contra l’Athletic no hi va haver relaxació. Però la mentalitat era que el resultat no ens condicionés”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)