Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“La càrrega mental ens pesa”

L’estat mental va centrar gairebé de manera íntegra el discurs d’Eusebio Sacristán a la sala de premsa. Com li havia passat contra l’Athletic Club en l’anterior cita a Montilivi, el Girona es va bloquejar en una segona part molt preocupant. Ni l’equip se’n surt ni el tècnic és capaç d’endevinar què s’ha de fer per redreçar una trajectòria nefasta com a local. “Hem de buscar les fórmules per aconseguir sobreposar-nos-hi. Per aconseguir competir en els partits sense que hi hagi una càrrega mental que ens afecti. Avui s’ha vist, com en l’últim partit a casa, que aquesta càrrega mental ens pesa. Hem de buscar fórmules perquè els futbolistes mentalment puguin jugar tranquils, al nivell que té l’equip.”

Eusebio, de fet, va reconèixer que ell mateix necessitava que passessin les hores per refer-se d’una derrota que deixa l’equip en una situació molt delicada: “És un moment difícil, perquè teníem dos partits a casa i confiàvem fer un pas important cap a l’objectiu. Després de la derrota i de com s’ha produït, quedes fotut. Com tots els jugadors i tothom qui envolta l’equip. Em tocarà fer aquesta teràpia també a mi i enfortir-me amb el pas dels dies. I preparar-me per posar-me davant dels jugadors i mirar d’animar-los.”

El tècnic de La Seca va resumir el partit: “En la primera part hem estat bé, però és veritat que en la segona no hem tingut el control, hi ha hagut moltes pèrdues i ells s’han començat a trobar còmodes. A més, ha arribat el 0-1. La situació, les circumstàncies, els últims partits i la ratxa a casa pesen en l’ànim del jugador, que segurament ja no té la claredat necessària per dur a terme tota la proposta. Ha pesat. Tot i això hem reaccionat, amb l’esperit que té aquest equip. I quan teníem l’empat, ha arribat una jugada desafortunada. Una circumstància adversa més.”

El Girona es va fer un tip de penjar pilotes cap a Stuani, ben defensat per Naldo i Mario Hermoso. “És un dels nostres punts forts, un dels aspectes del joc dels quals mirem de treure profit, perquè tenim un gran rematador i també gent que en segones jugades és capaç d’arribar. Hi ha vegades, però, que els rivals estan encertats i aconsegueixen contrarestar-nos. Insistirem perquè un altre dia tinguem més efectivitat”, va argumentar Eusebio, que va tornar a atribuir al bloqueig mental la davallada en el joc de la segona meitat: “És el que ens està passant. En partits en què fem mèrits perquè ens arribi un resultat positiu, la càrrega mental ens comença a pesar en la segona part, i això fa que no tinguem la fluïdesa que l’equip necessita per proposar coses i superar els rivals. Es veia que no teníem la tranquil·litat necessària per desenvolupar el nostre joc.” I quina serà la solució? “Hem de donar voltes a veure què podem fer perquè el nostre treball psicològic sigui prou bo per poder competir en el pròxim partit amb plenes garanties. Hem fet molt treball tot l’any. I després de garrotades com la d’avui, ens hem d’aixecar, tornar a fer-nos forts, mantenir l’esperit i la mentalitat i insistir. El treball i el compromís són molt bons. Ens hem d’agafar a totes les coses positives que té aquest equip.”

El Girona té diumenge una altra cita a Montilivi, contra el Vila-real, i l’haurà d’afrontar sense Granell ni Douglas Luiz, sancionats. “No hi podrem comptar, però per això hi ha la plantilla. Per fer una bona setmana, treballar-la bé i aconseguir fer un equip amb garanties per superar el Vila-real”, va comentar Eusebio, que espera tenir a ple rendiment Stuani. “Ha competit a un bon nivell i ara tindrà una setmana llarga per poder estar bé.”

L’AVARIA

“Hem de buscar fórmules per jugar mentalment tranquils al nivell que té l’equip”

EL PRIMER AFECTAT

“Em tocarà fer teràpia i enfortir-me per animar els jugadors”

MASSA CENTRADES

“Tenim un gran rematador i és un dels punts forts, però el rival ha estat encertat”

LA RECEPTA

“El treball i el compromís són molt bons. Ens hem d’aixecar i insistir”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)