Segones parts ‘horribiles’

Jornades 29 a 31. El Girona, l’únic equip de primera que no ha puntuat en la setmana de tres partits, ha encaixat els sis gols de l’Athletic (2), l’Atlético (2) i l’Espanyol (2) després del descans

Eusebio afirma que no troba un argument convincent que expliqui per què la fiabilitat del Girona cau en picat quan juga al seu camp, però els números són irrefutables: 12 punts a Montilivi i 22 a fora. Més enllà d’aquesta dada (el Girona ja s’ha assegurat que acabarà sumant més punts com a visitant que no pas com a local, tot i que encara li queden tres partits al seu estadi), n’hi ha una altra que també ha de preocupar de manera notable i és la diferència entre la primera part i la segona. De fet, en aquesta setmana terrible (tres derrotes en tres partits), el Girona ha arribat al descans guanyant (Athletic) o empatant (Atlético i Espanyol), abans de fondre’s com el sucre en segones parts llastimoses, sobretot les dues a Montilivi, contra els de Garitano (els bascos van aixecar sense dificultat l’1-0, i també sense necessitat d’haver de recórrer a futbolistes com ara Muniain i Ibai Gómez, que es van passar els 90 minuts a la banqueta) i contra els de Rubi (després d’una primera part acceptable, els d’Eusebio van sucumbir a les canonades de Darder). De res van acabar servint les primeres parts. L’equip va tornar al camp amb el peu esquerre i ja no va redreçar la situació. I l’Athletic el va massacrar amb el joc aeri i l’Espanyol, des de la llarga distància.

Només al Wanda el Girona va oferir un to acceptable en els segons 45 minuts, per bé que en l’1-0 de l’Atlético –VAR al marge– va clamar al cel la feblesa defensiva i la falta de concentració en l’acció del gol de Godín després que els gironins permetessin un tres contra un en un córner que els locals van llançar en curt i que va acabar amb la pilota a les xarxes després d’un seguit de despropòsits.

La tònica habitual

L’abismal diferència que hi ha entre les primeres i les segones parts no només s’ha reflectit en els tres últims partits, sinó que s’està repetint amb molta regularitat durant tota la temporada. El Girona ha encaixat el 72% dels gols després del descans, un fet alarmant que demostra que els d’Eusebio no surten amb la tensió necessària dels vestidors per afrontar els segons 45 minuts.

En les primeres parts, el Girona només ha rebut 12 gols i ha arribat al descans amb possibilitats en tots els partits (onze victòries, setze empats i només quatre derrotes en la mitja part, i totes per la mínima, contra el Barça, l’Eibar, l’Osca i el Real Madrid).

En les segones parts, tot se n’ha anat en orris, amb 34 gols encaixats, dels quals nou són més enllà del minut 80 i, d’aquests nou, quatre en el temps afegit (letals a San Mamés, al Villamarín i contra el València). La franja crítica és entre els minuts 51 i 60, amb onze gols encaixats. I entre el 61 i el 70, amb sis.