Girona

Penal i Stuani és gol

Stuani no ha fallat ni un sol penal a primera i ha situat el llistó més alt que ningú, amb 16 xuts transformats des dels onze metres

L’uruguaià n’ha marcat quatre amb el Racing, dos amb l’Espanyol i deu amb el Girona

Diego López va endevinar quines eren les intencions de Stuani, però no en va fer prou tocant la pilota perquè l’uruguaià va carregar la cama en mode obús i li va doblegar la mà. El pitxitxi del Girona va convertir el seu setzè penal a primera en 16 llançaments. No és l’únic jugador amb el 100% d’encerts en la màxima categoria des dels onze metres, però els que també presumeixen de ser infal·libles no n’han llançat tants com l’uruguaià, que ha desempatat amb Manuel Alfaro, que no en va fallar ni un amb l’Hèrcules però es va quedar amb 15 (nou la temporada 1996/97 i sis, la 1998/99).

Cada cop que Cristhian Stuani planta la pilota en el punt fatídic, es fa el silenci. Ja se sap que hi haurà un dia que el porter rebutjarà el xut o que el pal repel·lirà el llançament o que la pilota es perdrà a fora. Però aquest dia no arriba. I en els duels des els onze metres, qui tremola és el porter perquè la fórmula Penal+Stuani=Gol es de moment una ciència exacta. L’internacional uruguaià, a més, té un repertori variat: l’últim penal el va xutar a la dreta de Diego López; el penúltim, a l’esquerra de Neto, i l’antepenúltim, pel mig de la porteria de Courtois. Precisament tres especialistes a aturar penes màximes.

Llançador únic

Si Stuani és al camp en el moment que l’àrbitre castiga el rival del Girona amb un penal, no hi ha debat. L’uruguaià ja n’ha executat deu des que vesteix la samarreta del Girona. No són tots els que ha tingut a favor l’equip perquè la temporada passada no era damunt la gespa en tres accions de penal: en el Girona-Sevilla (havia estat rellevat per Aleix Garcia), en el Deportivo-Girona (va ser baixa per sanció) ni en el Sevilla-Girona (Machín el va deixar tot el partit a la banqueta). D’aquests tres penals, el Girona en va fallar dos (Granell a casa contra el Sevilla i Aday al Pizjuán) i només en va marcar un (Aday a Riazor).

Ni a Girona ni a Santander (curs 2011/12) hi havia dubtes sobre el principal llançador. A Stuani, en canvi, li va costar més ser-ho a l’Espanyol: en la primera temporada la responsabilitat va recaure bàsicament sobre Verdú i en la segona, sobre Sergio García. Tampoc els va tirar al Middlesbrough, ja que ho feia Negredo.

Els 29 de Camacho

El futbolista de l’Osca, encara en actiu, va ser capaç d’encadenar 29 penals sense cap errada entre lliga (a segona B i segona A) i copa amb l’Osca i el Vecindario. Curiosament, la seva ratxa es va trencar a Montilivi la temporada 2012/13 (Dani Mallo li va aturar la pena màxima). Els jugadors amb més penals llançats a primera són Hugo Sánchez (71) i Koeman i Penev (51). L’holandès, amb una eficiència de gairebé un 90%.

LÍDER TOT SOL

Ha avançat Alfaro, que en va llançar 15 en dos cursos a 1a amb l’Hèrcules i els va marcar tots

AMB EL GIRONA

El curs passat en va deixar de tirar tres perquè no era a la gespa, i se’n van fallar dos

LA SÈRIE

En realitat és de 18 penals seguits transformats, tot i que la ratxa va començar a 2a A

L’últim penal fallat, a segona A amb l’Albacete i fa més de nou anys

El 20 de març del 2010, Stuani va fallar el seu darrer penal en un partit de lliga. Va ser a segona A, amb la samarreta de l’Albacete i al camp de l’Elx (2-1). L’uruguaià, que havia aconseguit precisament l’empat des dels onze metres, va desaprofitar la segona pena màxima i el seu xut a l’esquerra de Leandro –va rellevar Willy Caballero, expulsat en l’acció del primer penal– es va estavellar al pal i es va perdre a fora. Hauria estat l’1-2 d’un partit que l’Albacete va acabar perdent per 2-1. Aquell curs 2009/10 (el Girona també militava a plata), l’uruguaià va acabar transformant els dos últims penals en dos partits que l’Albacete va perdre: 5-1 contra l’Hèrcules i 1-3 contra el Recreativo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)