Girona

L’oportunitat s’ho val

El Girona sap que farà un pas gegant cap a la permanència si és capaç de trencar la sequera de victòries a Montilivi (18.30h)

El Vila-real arriba a Montilivi amb molta necessitat de retallar punts i corregir la dinàmica per sortir del pou

El conjunt d’Eusebio espera el suport del públic per desfer-se per fi del malefici

El risc és innegable, però l’oportunitat, encara més. Tot i viure els efectes de les tres derrotes seguides en vuit dies i de la col·lecció de decepcions a Montilivi, el Girona té a l’abast aquest tarda (18.30h) deixar molt ben encarrilat un objectiu que semblava gairebé fet i que s’ha complicat perquè ell mateix s’ha anat embolicant. En el primer d’una sèrie de tres partits en nou dies contra rivals de sota que volen treure el cap i pressionar-lo, el Girona té la possibilitat de deixar la zona de descens set punts per sota, més el goal average, després del 0-1 de la primera volta. Per alliberar-se, però, necessita celebrar una victòria davant l’afició, cosa que fa gairebé mig any que no aconsegueix.

El Vila-real és qui marca la zona de descens, després de la reacció del Celta, que és precisament el pròxim rival del Girona. Els blanc-i-vermells visitaran de manera seguida Balaídos i Zorrilla, i no serà el mateix fer-ho havent ajornat els deures que havent-se tret el pes de sobre. L’empat avui tampoc trencaria la sequera de victòries, però com a mínim faria mantenir el marge de quatre punts respecte a la zona de descens. La derrota, en canvi, encendria totes les alarmes i faria viatjar l’equip a Vigo en situació d’alt risc. Són tots els escenaris que haurà de saber gestionar el conjunt d’Eusebio, que ha tingut apagades molt preocupants en les últimes aparicions a Montilivi. Les segones parts contra l’Athletic i l’Espanyol van mostrar la pitjor versió d’un equip col·lapsat que no troba la manera d’assegurar punts a casa. Tot i que és un no parar de decepcions, l’equip espera que l’afició blanc-i-vermella l’ajudi a superar el neguit.

El Vila-real arriba a Girona després d’acumular una sèrie de garrotades. En la lliga, va treure un punt en la setmana de tres jornades, però amb tres desenllaços frustrants. I a l’Europa League, el València va marcar-li dos gols al límit per deixar-lo pràcticament sense possibilitats i, de passada, recordar-li que farà bé de centrar tots els esforços en la lliga. Els de la Plana van semblar impulsar-se amb dos triomfs seguits, just abans del parèntesi de la lliga. Amb una plantilla plena de bons noms i feta per estar molt més amunt –el club ha acabat entre el quart i el sisè lloc els últims cinc cursos–, li està tocant patir molt. Com fa set anys, que va acabar baixant.

EL MILLOR ESCENARI

Guanyant, el Girona agafaria set punts de marge més el ‘goal average’

EL PERILL

Allargar l’encallada a casa abans de visitar el Celta i el Valladolid seria d’alt risc

EL FACTOR ANÍMIC

Els gironins han badat molt com a locals, però els de la Plana enllacen nombrosos cops
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)