Girona

Montilivi ressuscita els morts

El Girona no aconsegueix trobar resposta per al matiner gol de Samu (6’) i s’enfanga de ple en la lluita pel descens el dia que tenia a l’abast fer un pas de gegant cap a la salvació

Els locals van acabar cremant les naus, però el Vila-real va tirar d’ofici i es va endur el premi

Montilivi, més que un estadi, ja sembla una gran tómbola en què sempre guanya el visitant per poques butlletes que tingui. Ja pot venir el cuer, ja pot venir qualsevol equip negat a camp contrari o ja pot venir un rival com ahir el Vila-real, que encadenava quatre patacades anímiques d’aquelles per no aixecar-se mai més, que a Girona tots hi troben la cura dels seus mals. L’únic mort que no ressuscita en aquest escenari és el mateix Girona, que encadena onze decepcions i que s’està complicant cada dia més l’existència a primera divisió a còpia de cagar-la un dia sí i l’altre també davant d’una afició que no l’abandona, però que comença a atipar-se de sortir emprenyada cada vegada que hi ha partit, i que ahir va assenyalar Eusebio Sacristán quan el tècnic va decidir rellevar Patrick Roberts amb el 0-1.

Montilivi està sent la tomba del Girona (5 punts dels últims 33), que només troba el bàlsam lluny de casa. Per sort, hi jugarà els dos propers partits, però hi haurà de portar la cuirassa i ser molt fort mentalment perquè tant a Vigo com a Valladolid els estadis s’ompliran i els rivals sortiran amb el ganivet entre les dents.

El VAR no prova

Fins a tres consultes hi va haver en els primers 45 minuts, i en totes va sortir creu. En la primera, que va ser el 0-1, el Girona va reclamar unes mans d’Iborra abans del contraatac letal del Vila-real amb Fornals regalant una pilota a Samu i aquest retratant Bounou en l’u contra u. La segona va ser per reclamar un penal sobre Roberts, que tampoc no va existir. I la tercera, per anul·lar un gol al Girona que Montilivi ja havia celebrat amb molta eufòria. La jugada s’ho va valer perquè Portu, Roberts i Stuani van treure el tiralínies. Però a Las Rozas van treure l’escaire i el cartabó i van dir a Cordero Vega que rectifiqués la seva decisió.

Tot i que el Girona va haver de remar molt aviat en contra del resultat, els d’Eusebio no van fer una mala primera part. La sorpresa en l’alineació va ser la titularitat de Roberts, a qui el tècnic va fer jugar per la dreta i li va cobrir les espatlles amb Ramalho. A l’esquerra, Eusebio va situar-hi Raúl García i Portu. I en el triangle del mig, Pere Pons a davant de la defensa i els dos Garcia, Aleix i Borja a davant. Va fer una molt bona primera meitat el d’Ulldecona, movent l’equip amb fluïdesa i amb un bon repertori de passades. El Girona va fer més mal amb pilotes interiors que no pas amb centrades des de l’extrem perquè Álvaro i Funes Mori van estar excel·lents en el joc aeri i també en el marcatge sobre Stuani. Tot i que el control del partit i de la pilota va ser alt, el Girona va posar en pocs problemes Asenjo. Tot i tenir un trio de molt de nivell a dalt, amb Samu, Bacca i Ekambi, el Vila-real va prioritzar aixoplugar-se que no pas córrer el risc de partir-se en dos i descontrolar-se.

Més domini estèril

Tot i inclinar el camp en l’inici de la segona part, el Girona va continuar sense fer pessigolles. I quan Eusebio va moure fitxa, Montilivi se li va tirar al damunt. No pas perquè sortís Doumbia, sinó perquè el sacrificat va ser Patrick Roberts, el jugador que té més capacitat de desequilibri per banda. L’entrada de Porro era per haver-la fet al descans i no pas a 20 minuts del final. I la sortida de Kevin Soni va ser en un moment en què el Girona ja estava prenent tots els riscos del món amb Alcalá despenjant pilotes a l’àrea aliena al costat de Doumbia i Stuani, com un davanter més.

El ritme de la segona meitat va anar pujant de revolucions fins tornar-se incandescent. L’equip, a diferència del dia de l’Athletic, s’hi va deixar l’ànima i el públic, la veu. Els set minuts d’afegit van ser un calvari per al Vila-real, però van passar volant per al Girona. I, tret d’un cop de cap tou de Doumbia, els locals van generar més ais i uis que ocasions amb cara i ulls. I el final a Montilivi va ser el de sempre.

LA PRIMERA PART

Tot i anar ben aviat a remolc, el Girona va tenir bon ritme, control i també possessió

EL VAR ACTUA (17’)

Gol anul·lat a Stuani després d’una gran combinació entre Portu i Roberts

PRECIPITATS

Els desbocats atacs finals dels locals van generar més ‘uis’ i ‘ais’ que no pas ocasions

5 PUNTS DE 33

Onzè partit seguit ensopegant a casa abans de Vigo i Valladolid

EL PRIMER CANVI

Forta esbroncada de Montilivi a Eusebio quan el tècnic va rellevar Patrick Roberts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)