Girona

Benvinguts a l’infern

Girona i Llevant. Els equips que lluiten per eludir el descens aplaudeixen la frenada en sec dels equips d’Eusebio Sacristán i Paco López, que s’han vist involucrats de ple en el descens

En la jornada 14, a primers de desembre, el Llevant i el Girona estaven empatats a punts (21) i tenien el divuitè classificat, l’Athletic, deu punts per sota. Quatre mesos i mig després, hi ha equips que han passat del negre al blanc (els bascos tenen un coixí de +15 respecte a la divuitena posició que ells ocupaven) i d’altres, del blanc al negre. Els de Paco López i els d’Eusebio s’han complicat la vida de mala manera. I els equips de la zona baixa han aplaudit la seva frenada en sec perquè són dos rivals més en la lluita per eludir el descens. El Llevant s’hi ha ficat després de vuit jornades sense triomf (3 punts de 24) i el Girona s’hi ha vist arrossegat per la seva ineptitud a casa (5 de 33).

El perill del calendari

Amb el títol pràcticament decidit i el forat de sis punts que s’ha obert entre el 13è (Leganés) i el 14è (Girona), cada vegada hi ha més equips en zona de ningú que poden aixecar el peu de l’accelerador en qualsevol moment. I el que semblava que podia ser un calendari complicat per al Llevant (Espanyol, Betis, Barça i Atlético, a banda de Rayo i Girona) pot ser ara de més bon mastegar.

El Girona té la sort de dependre d’ell mateix, però sap també que té tres partits gairebé a vida o mort (Celta, Valladolid i precisament contra el Llevant en el penúltim partit). I els partits contra el Sevilla (jornada 35) i a Getafe (36) seran de màxima dificultat perquè el més normal és que sevillans (quarts) i madrilenys (cinquens) es juguin l’última plaça per ser a la Champions. A aquest pas, i ja es veurà, l’únic rival dels gironins que no s’hi jugui res possiblement serà l’Alavés (jornada 38).

Per al Girona, també és vital que el Rayo remunti i arribi amb possibilitats a les tres últimes jornades (Llevant, Valladolid i Celta) per evitar que els madrilenys es deixin anar. A més, els gironins els han guanyat els sis punts i qualsevol empat múltiple amb el Rayo els afavoriria.

ENFANGATS

El Llevant fa vuit jornades que no guanya i el Girona ha perdut cinc dels sis últims partits

LA JORNADA 37

Més enllà de les sortides a Vigo i Valladolid, hi ha un Girona-Llevant que podria ser clau

EL CALENDARI

Per als d’Eusebio, és vital que el Rayo es mantingui connectat fins al final de la lliga

RATXA PÈSSIMA

Cap dels equips implicats en el descens encadena les quatre derrotes que porta el Girona

El cas de l’Eibar 2014/15

La major desacceleració a primera en els últims anys va ser la de l’Eibar en el curs 2014/15, precisament la temporada del seu debut en l’elit. La inèrcia de l’ascens va convertir els bascos en la revelació de la primera volta (en la jornada 18 tenia un coixí de +10 sobre el descens) abans de frenar en sec i afrontar un camí ple d’espines que no el va portar de miracle a segona A. Dirigits per l’actual entrenador de l’Athletic, Gaizka Garitano, el balanç de l’Eibar en els vint últims partits va ser de dues victòries, tres empats i quinze derrotes. Va acabar en descens (antepenúltim) però es va salvar pel descens administratiu de l’Elx.

La salvació ja és molt més cara

Els 34 punts que té el Girona actualment li haurien servit per salvar-se la temporada passada (el divuitè, el Deportivo, en va acabar sumant 29) i també l’anterior (l’Sporting va acabar amb 31), però ja és matemàtic que no li serviran aquest curs. I és molt probable que s’hagi d’enfilar més enllà dels 40 per estar tranquil. De fet, els tres últims classificats d’enguany (Valladolid, Rayo Vallecano i Osca) sumen 83 punts després de 32 jornades. La temporada passada, al final de lliga, entre el Deportivo (29), el Las Palmas (22) i el Màlaga (20) en van sumar 73; i en fa dues, l’Sporting (31), l’Osasuna (22) i el Granada (20), 73.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)