Girona

Amb l’equip a l’esquena

Revulsiu. El davanter es va perdre deu partits per lesió, però en el retorn ha tret el Celta del descens amb cinc gols i dues assistències en tres jornades

Iago Aspas és l’ànima del Celta. Un dels capitans i el jugador més determinant en l’atac, el gallec genera joc per als companys i també s’ha convertit en un finalitzador de qualitat de les jugades, faltes o penals. El de Moaña va participar en les primeres disset jornades de la lliga, en què va fer deu dianes. Abans de lesionar-se en la dissetena jornada al Camp Nou, el Celta es trobava en l’onzena posició amb 21 punts, però sense el seu referent el conjunt de Vigo va anar perdent places en la taula fins a situar-se en descens a segona A deu jornades després amb 25 punts –Iago va provar d’ajudar l’equip en la jornada 23, però va tenir una recaiguda de la lesió muscular per haver-se precipitat–. Amb l’equip enfonsat, Aspas es va recuperar del tot i va ser l’artífex d’una remuntada contra el Vila-real i la Real Sociedad i clau per esgarrapar un punt a Osca.

Iago Aspas va escriure una altra plana en la història del Celta aixecant gairebé tot sol un 0-2 contra el Vila-real. Esperonant públic i companys, l’internacional per Espanya va fer l’1-2 i el 3-2 des del punt de penal que culminava la remuntada. El davanter va acabar fos i plorant a la banda, però només tres dies després va tornar a fer un recital a El Alcoraz amb una assistència a Brais i una diana que representava el 0-2 per als seus. Llavors va ser l’Osca l’equip que va remuntar, però Boudebouz, també assistit per Aspas, va aconseguir l’empat final a tres gols.

En l’últim partit disputat per l’atacant, Wilian José va fer avançar la Real a Balaídos, però de nou Iago Aspas va fer dues dianes per remuntar l’enfrontament –Maxi Gómez va establir el 3-1 final–, arrodonint vuit dies de fantasia amb cinc gols i dues assistències i forçant la cinquena groga per perdre’s el matx al Wanda i estar disponible per a la final contra el Girona.

Quatre anys més

La fidelitat d’Aspas al Celta va fer un pas més ahir, amb la confirmació de la renovació del contracte. El nou lligam és fins al juny del 2023, any en què el club celebrarà el seu centenari.

COP D’EFECTE

Celta-Vila-real (j. 29) 3-2
0-1 (11’) Olaza, p.p. 0-2 (15’) Pedraza 1-2 (50’) Aspas. 2-2 (70’) Maxi Gómez. 3-2 (85’) Aspas, de penal
Osca-Celta (j. 30) 3-3
0-1 (14’) Brais (assistència Aspas). 0-2 (57’) Aspas. 1-2 (63’) Enric. 2-2 (71’) Chimy. 3-2 (73’) Pulido. 3-3 (81’) Boudebouz (assistència Aspas)
Celta-Real Sociedad (j. 31) 3-1
0-1 (32’) Willian, de penal. 1-1 (51’) Aspas, de penal. 2-1 (70’) Aspas. 3-1 (90’) Maxi Gómez *Contra la Real Sociedad va forçar la cinquena targeta groga per no jugar contra l’Atlético al Wanda i estar disponible contra el Girona a Balaídos.
El Celta va anunciar ahir la renovació del punta fins al juny del 2023
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)