Girona

Iago Aspas, d’aposta a botxí?

Eusebio Sacristán va ser el primer tècnic que va fer jugar amb regularitat Iago Aspas amb el primer equip del Celta, llavors a segona A

El davanter de Moaña, sempre agraït al seu valedor, podria donar una estocada al de la Seca en el matx a Balaídos de dissabte

La trajectòria professional de Iago Aspas va molt lligada a Eusebio Sacristán. El màxim golejador de la història del Celta, un referent i el futbolista més estimat per la seva afició, va rebre l’alternativa de part del tècnic del Girona fa gairebé deu anys. Amb el conjunt gallec vivint un moment crític i jugant-se l’existència a segona A, el de la Seca va apostar fort pel de Moaña, que va respondre a la crida i va convertir-se en l’heroi de les últimes tres jornades del curs 2008/09. El davanter ja va debutar la campanya anterior amb Alejandro Menéndez, que el va fer jugar un sol partit ja sense res en joc, però sempre agraeix a Eusebio Sacristán la confiança en un moment clau per al club que el va catapultar a l’elit, primer jugant a segona A i més tard a primera divisió. Dissabte, precisament Iago Aspas es pot convertir en el botxí del seu valedor, i és que tant el Celta com el Girona es juguen la permanència en la categoria amb Eusebio, a més, suportant una llosa important de quatre derrotes consecutives i el fet de no vèncer a Montilivi des del 27 d’octubre.

Aspas, un referent

El davanter va començar a jugar amb regularitat amb el primer equip del Celta amb Eusebio Sacristán, que va ser valent i va fer jugar el jove del filial –Aspas tenia 21 anys– en un moment crucial del curs. Amb l’equip salvat i Iago com a nou ídol de l’afició blau cel, el de la Seca va continuar apostant pel de Moaña el curs següent, l’únic que va dirigir d’inici a fi amb els gallecs. L’internacional per Espanya va disputar 36 partits de lliga i set de copa i va fer sis dianes en total –dues al Girona a l’estadi de Montilivi, en la tercera eliminatòria de copa i en la lliga.

Amb la marxa d’Eusebio del Celta per fitxar pel Barça B, Iago Aspas va perdre protagonisme en el club del seu cor –Paco Herrera el va fer jugar 28 partits, però només nou de titular–, una frenada que li va donar més impuls el curs següent (2011/12), en què va fer eclosió com a golejador (23 dianes) i es va convertir en la peça clau de l’ascens a primera. En la màxima categoria, el gallec també ha demostrat la seva vàlua, sobretot després de dues aventures infructuoses al Liverpool i el Sevilla. La campanya 2015/16 va tornar al Celta per jugar-hi i va marcar 70 gols en aquestes tres temporades més bona part de l’actual.

Net de targetes i conscient que el duel contra el Girona és una final –el Celta és dissetè amb 32 punts i els gironins catorzens amb 34–, Aspas ha agafat energia i s’ha pogut preparar a consciència per donar més alegries a la seva afició. El davanter serà un dels principals perills del seu equip, un corcó per als defenses rivals i segur que un maldecap per a Eusebio Sacristán, el tècnic que va alçar el gallec, el futbolista que podria enfonsar el seu valedor.

AMB EUSEBIO

En el primer matx va salvar l’equip i després va ser un fix, amb 39 partits de 45 de possibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)