Girona

Balaídos és mitja salvació

El Girona deixarà el Celta en descens i cinc punts per sota (sis amb el ‘goal-average’) si venç avui a Vigo

Per contra, una derrota, que seria la cinquena seguida, deixaria els blanc-i-vermells a dos punts del divuitè, el Valladolid (ahir va neutralitzar un 2-0 a Vitòria), i carregaria de dramatisme el duel de dimarts al Nuevo Zorrilla

Balaídos espera el Girona amb 29.000 ànimes deixant-se la veu pel Celta, que veu ara el got mig ple després d’haver-lo vist fa unes setmanes pràcticament buit. Una mica a l’inrevés que els d’Eusebio, que pensaven que seria bufar i fer ampolles després del 0-2 a Butarque, però que han vist com gairebé tot el que havien construït punt a punt s’esfondrava per culpa d’un nefast 0 de 12, amb tres derrotes a Montilivi.

El duel d’avui és d’una importància terrible. I la diferència entre la victòria (seria mitja salvació) i la derrota (millor no pensar-hi) és abismal. L’empat d’ahir del Valladolid a Vitòria deixa els números fets: si el Girona guanya s’escaparà cinc punts per sobre del divuitè. I si perd, quedarà a dos del Valladolid, que marca el descens, abans del dramàtic duel a Pucela de dimarts.

Partit vital

Ara que el Girona s’ha quedat sense xarxa, fer aflorar la millor versió és imprescindible. Ja va estar en una situació semblant quan va visitar el Bernabéu, i se’n va sortir. Aquest migdia, però, l’espera un ambient infernal a Balaídos i un rival que sortirà amb el ganivet entre les dents. Faran bé, els d’Eusebio, d’entrar a escena més concentrats que en el darrer partit –en el minut 7 ja van anar a remolc del Vila-real– per evitar haver de fer un doble o un triple esforç per remuntar. La sort per als gironins és que el partit és lluny de Montilivi, perquè a casa no hi ha manera. A més, Balaídos ja va ser dues temporades talismà –el debut del Girona a segona A va acabar amb una victòria molt cridanera (0-1) i en la campanya 2010/11 hi va golejar (0-4)– i en el curs passat a primera divisió, els blanc-i-vermells se’n van endur un empat, que avui no seria un mal resultat, en un partit boig (3-3).

Liderats per Iago Aspas (cinc gols i dues assistències en els tres últims partits que ha jugat el davanter, amb un rèdit de set punts), el Celta confia en la pólvora del de Moaña, en la capacitat rematadora de Maxi i en el desequilibri a d’homes com Boudebouz i Boufal per fer mal al Girona. En aquest aspecte, serà clau la fermesa defensiva dels d’Eusebio si volen tenir possibilitats de puntuar. Només els quatre primers han marcat més gols que el Celta (45), que té com a punt feble la seva defensa, amb 55 gols encaixats (només el Rayo (57) i el Llevant (59) han recollit més pilotes de les seves xarxes).

BALAÍDOS

El Girona, molt més fiable a fora que a casa, hi ha puntuat en tres de les cinc visites

EL FACTOR ASPAS

Amb assistències i gols, el de Moaña ha ressuscitat el Celta, que estava mig moribund

LA SOLIDESA, CLAU

Tancar bé les files és imprescindible contra un rival més fiable en atac que en defensa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)