Girona

La pitjor sèrie de derrotes deixa el Girona sense marge

Cap a una final. Els gironins, ofuscats després d’haver fet 0 punts dels últims 15, queden amb un marge de 2 punts respecte al Valladolid, que el rebrà dimarts marcant la zona de descens

En caiguda lliure, el Girona havia quedat ja com un dels equips assenyalats pels de la zona baixa com a candidat a atrapar per sortir del pou, i el 2-1 a Balaídos el deixa encara més marcat. El Girona ha caigut de ple en un pou en un moment delicadíssim. Incapaç de puntuar després de l’últim parèntesi de la competició, a què va arribar després d’una victòria a Leganés, els blanc-i-vermells encadenen cinc derrotes que igualen les seves pitjors sèries de l’última dècada, des que competeix en la Lliga de Futbol Professional.

La situació és alarmant. Els 0 punts de 15 no han deixat el Girona a les brases, però sí al límit i ja sense xarxa. Perquè l’equip que marca la zona de descens a segona A és el pròxim rival, el Valladolid, que rebrà dimarts els gironins a Zorrilla sabent que la victòria li val per sortir de la zona prohibida i enviar-hi el conjunt gironí, que no l’ha trepitjat mai des que va accedir a l’elit. Amb dos punts més que el divuitè classificat, el Girona ha vist com el supera el Celta, que té ara un punt més. Els d’Eusebio ocupen de manera provisional el quinzè lloc, però estaran pendents, avui, del Llevant –amb un punt menys, rep l’Espanyol– i el Vila-real –també té un punt menys i juga a casa contra el Leganés. El Girona, per tant, pot tancar la jornada com a equip que marca la zona de permanència.

Les cinc derrotes seguides igualen els pitjors registres de l’última dècada. La primera sèrie, en l’estrena de l’equip en segona A, va costar el càrrec a Raül Agné, després de perdre a Elx, tot i que la continuïtat a la categoria estava ben encarrilada. La segona sèrie de cinc derrotes no va produir cap canvi a la banqueta perquè s’havia fet quinze dies abans. Acomiadat Javi López, Pablo Machín va encadenar dues derrotes abans de fer revifar l’equip, el curs 2013/14.

5 DERROTES CONSECUTIVES
2008/09 2a divisió A
33. Hèrcules-Girona 3-0 34. Girona-Alavés 0-1 35. Sevilla Atl.-Girona .2-1 36. Girona-Xerez 0-2 37. Elx-Girona 2-1
La sèrie es va tallar amb una victòria a Castelló (1-2)
2013/14 2a divisió A
27. Las Palmas-Girona 2-1 28. Girona-Còrdova 0-1 29. Sabadell-Girona 4-0 30. Girona-Múrcia 0-1 31. Sporting-Girona 3-1
La sèrie es va tallar amb una victòria contra l’Alcorcón (3-1)
2018/19 1a divisió
29. Girona-Athletic 1-2 30. Atlético-Girona 2-0 31. Girona-Espanyol 1-2 32. Girona-Vila-real 0-1 33. Celta-Girona 2-1
34. Valladolid-Girona dimarts

LA CLASSIFICACIÓ

Superat pel Celta, avui també poden avançar el Girona tant el Vila-real com el Llevant
L’equip gironí iguala les seves dues pitjors sèries des que juga a la LFP

0 DE 15

La primera va costar el càrrec a Agné i la segona va arribar en els inicis de Machín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)