Girona

No deixeu res per demà

El Girona ha de frenar com sigui la seva caiguda lliure al Nuevo Zorrilla, perquè si surt de Valladolid amb una derrota passarà a tenir la majoria de butlletes per al descens

L’estat anímic, per terra després del 0 de 15, fa gairebé imprescindible no haver d’anar a remolc del marcador perquè les cames no entrin en curtcircuit

Quedaran encara dotze punts per posar-se en joc, però qui acabi en descens aquesta jornada, i la teoria diu que serà el Valladolid o el Girona, passarà a col·leccionar moltes butlletes per a la rifa del descens. El Nuevo Zorrilla és com aquell port de muntanya de categoria especial que està situat a pocs quilòmetres de l’arribada, però qui el coroni primer ho té de meravella per guanyar l’etapa perquè després ja tot és baixada. Farà bé, doncs, el Girona, d’evitar ser superat avui pel Valladolid. Perquè a un hipotètic 0 de 18 s’afegiria una terrible càrrega mental difícil de suportar i un calendari diabòlic: els dos pròxims rivals (Sevilla i Getafe) s’estan jugant una plaça de Champions. I si els d’Eusebio no han estat capaços de sumar ni un trist punt contra quatre rivals directíssims, intentar fer-ho contra els que van més embalats entraria en el terreny de la utopia.

La sensació de final és tan gran que és imprescindible que el Girona surti amb els cinc sentits des del minut zero. Perquè qui també sortirà al 150% serà amb tota seguretat el Valladolid, que tindrà el plus d’una afició entregada a la causa que pressionarà tant com pugui el Girona i s’oblidarà per complet que no veu guanyar el seu equip a casa des del gener. Els castellans han sumat 3 punts dels últims 18 com a locals (res a veure amb els 5 de 33 dels d’Eusebio a Montilivi), però quan t’hi jugues una gran part de les possibilitats de salvació, sempre és millor poder fer-ho a casa teva.

L’empat mantindria el Girona fora del descens, però és un resultat que no és ni carn ni peix. Per espolsar-se de sobre el Valladolid, la victòria és el camí: cinc punts que en realitat serien sis pel goal-average (0-0 en la primera jornada de lliga, coses del calendari asimètric) sí que seria un cop gairebé mortal de necessitat per als locals.

Tot i que un punt seria insuficient, una de les principals premisses avui és no encaixar gols (les dues últimes vegades que el Girona ho ha aconseguit, ha guanyat a Vallecas i Leganés, 0-2) o no anar a remolc del resultat, perquè aleshores el cop anímic pot ser definitiu. La consistència defensiva serà clau i és molt possible que Eusebio torni als tres centrals i dos carrilers amb poques alegries. Com les que ha tingut el Girona en vuit visites a Valladolid i un balanç d’un trist empat. Aquesta és l’estadística que avui s’ha de trencar sigui com sigui i costi el que costi.

NUEVO ZORRILLA

El Valladolid no hi guanya des del gener (3 punts de 18), però l’afició no el deixarà sol

EL GIRONA

Els últims cops que ha mantingut la porteria a zero, ha guanyat (Rayo, 0-2 i Leganés, 0-2)

LES ESTADÍSTIQUES

En vuit visites a Valladolid (6 de lliga i 2 de copa), el Girona només hi ha tret un empat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)