Girona

Com si no hagués passat res

El Girona allarga el crèdit a Eusebio Sacristán, que continuarà a la banqueta tot i la davallada sense fre de l’equip

El club valora que la plantilla fa costat al tècnic i demana també unió i confiança a l’afició

Abans de dues visites d’alt risc a Balaídos i Zorrilla en quatre dies, que afrontava amb la càrrega d’haver encadenat quatre derrotes, el Girona no es plantejava la destitució d’Eusebio Sacristán. Confiava que l’equip aixecaria el vol. No ho va fer a Vigo, amb una primera part nefasta abans de rescatar l’esquema de Machín (2-1). Ni tampoc a Valladolid, amb una sorprenent aposta perquè no passés res, gol del rival i ni un sol xut als tres pals en tot el partit. De sobte, després de la sisena derrota seguida, de veure’s superat pel tercer rival consecutiu i a més amb una imatge pobra, l’aposta per la continuïtat del tècnic ja no era segura. El club no va voler prendre cap decisió en calent i ho va deixar tot per l’endemà de la desfeta a Valladolid. I tot i que hi havia molts factors que jugaven en contra d’Eusebio, el club ha decidit allargar-li el crèdit. El Girona, enfonsat a la zona de descens, se la jugarà amb Eusebio a la banqueta.

Girona i Manchester

La jornada va ser intensa a Montilivi. Els responsables del club gironí, amb el director esportiu Quique Cárcel al capdavant, i els propietaris del club –Ferran Soriano i Pere Guardiola–, van reflexionar sobre quin camí s’havia de seguir, si era convenient o no buscar alguna alternativa que funcionés de revulsiu per a un equip que no para d’encadenar garrotades. A sobre la taula, també hi havia la situació contractual d’Eusebio, que va firmar l’estiu passat per dues temporades.

Mentre s’ho rumiaven entre els despatxos de Montilivi i els de Manchester, Eusebio Sacristán dirigia l’entrenament a La Vinya. El tècnic havia quedat debilitat després de la derrota a casa seva, i semblava agosarat pensar que resistiria en el càrrec. El pas de les hores, però, va anar fent guanyar força a aquesta idea. I a la tarda, un cop acabades les converses entre els propietaris i els responsables executius, el club va confirmar la continuïtat de l’entrenador. Ho va expressar el director esportiu, Quique Cárcel: “La idea del club és que Eusebio continuï. Som conscients que la situació és complicada, que realment necessitem estar tots junts, i la idea és que continuï el mister i entre tots tirar això endavant.” El club valora que la plantilla fa costat al cos tècnic. “Dirigits pel mister i amb la fortalesa mental que han demostrat sempre, ho poden revertir”, diu Cárcel. Un cop decidit que no hi ha relleu en un moment tan delicat, quan falten quatre jornades per acabar la lliga, el més coherent seria que Eusebio allargués el crèdit fins al final, passi el que passi.

L’energia de Montilivi

Eusebio va ser escridassat a Montilivi –arran del canvi de Patrick Roberts– i els dos partits seguits a camp contrari només han servit per agreujar la situació. La incògnita ara és com respondrà l’afició en el partit de diumenge contra el Sevilla (14 h). “Queden quatre partits que són quatre finals. La primera, diumenge. Necessitem la gent, el seu suport, l’energia positiva per part de tothom”, va dir Cárcel. “Sabem que a casa els resultats no són els que tots voldríem, però també sabem que entre tots ho podem aconseguir”, va afirmar el director esportiu.

Els responsables del club i els propietaris van debatre la decisió durant hores
Eusebio va dirigir l’entrenament del matí sense tenir clara la continuïtat
El club assumeix que el context és molt delicat, però veu capacitat per sortir-se’n

EL DIRECTOR ESPORTIU

Queden quatre partits que són quatre finals. La primera, diumenge. Necessitem la gent, el seu suport, l’energia positiva

ANALITZAT

Els jugadors han superat moments difícils i creiem que, dirigits pel ‘mister’ i amb la fortalesa mental que tenen, ho poden revertir

EN ESPERA

La idea del club és que Eusebio continuï. Som conscients que la situació és complicada i que realment necessitem estar tots junts

PER AIXECAR-SE

L’equip necessita l’afició al seu costat. No són els resultats que voldríem, però entre tots ho podem aconseguir
Quique Cárcel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)