Girona

El pou que semblava oblidat

Superat també pel Llevant, el Girona cau en zona de descens directe a segona A després de sortir deprimit de tres duels directes seguits

Els gironins no ocupaven llocs de descens des de la penúltima jornada del curs 2013/14, ja amb Machín

Especialista a viure emocions fortes quan es va instal·lar a segona A, amb salvacions al límit, el Girona s’havia acostumat les últimes temporades a reservar tota la tensió per a fites d’èxit, tot i que no sempre sortien rodones. La davallada inesperada a partir de l’última aturada de lliga, en canvi, ha fet recuperar les pitjors sensacions, i quan menys marge queda. La caiguda lliure del Girona s’ha accentuat amb les derrotes contra tres rivals directes que respiren i l’han superat. Bloquejat, a l’equip només li quedava ahir l’esperança que un altre equip encallat tornés a fallar. El Llevant, però, va golejar amb facilitat el Betis al Ciutat de València i va confirmar el drama blanc-i-vermell, que torna a ocupar posicions de descens després de cinc anys sense saber què significava estar en la zona prohibida que tothom vol esquivar. Amb només dotze punts en joc, el Girona s’ha d’espavilar molt per no convertir en un fracàs un projecte ambiciós.

A més de la victòria del Llevant, que té ara tres punts més que el Girona, el Celta va empatar al camp de l’Espanyol (1-1). El Girona, que marca la zona de descens des del divuitè lloc, queda a un punt del Valladolid i a dos del Celta i el Vila-real, que juga aquest vespre a Anoeta. També té pendent tancar la jornada el Rayo Vallecano, instal·lat a la cua després de la victòria de l’Osca. Els de Paco Jémez visiten el Sevilla, el rival de diumenge a Montilivi.

La jornada encara hauria pogut ser pitjor, perquè no l’hauria beneficiat gens que el Barça s’hagués assegurat ahir el títol de lliga, tenint en compte que dissabte el Valladolid visita el Wanda Metropolitano i el Llevant, el Camp Nou.

La dinàmica fa mal

A diferència d’equips que han viscut durant tota la temporada enfangats, el Girona s’ha trobat amb una situació inesperada. Just abans de l’encallada monumental, l’equip semblava tenir la feina molt ben encarrilada, després d’encadenar tres victòries seguides a terres madrilenyes. Fins i tot semblava tot encaminat al descans del partit a Montilivi contra l’Athletic, que va acabar sent el punt de partida de la caiguda lliure. L’equip blanc-i-vermell, cada cop més assenyalat pels de sota com a rival a atrapar, ha acabat caient a les brases, i sortir-ne ara, en ple bloqueig mental, no serà gens fàcil.

Cinc anys lluny

El Girona viu la seva primera experiència en zona de descens des que va aterrar a primera. La temporada passada va arribar a marcar la zona de permanència al començament –jornades 6 i 8– i, a partir d’aquí, la pitjor classificació havia estat el tretzè lloc de la divuitena jornada. Tampoc sabia què era estar tan avall en les anteriors temporades completes de Pablo Machín, tot i que la posterior al cruel desenllaç del Lugo es va salvar de caure al pou just abans de Nadal, gràcies a un gol de Kiko Olivas al límit, al camp del Mallorca. L’últim cop que els blanc-i-vermells van ocupar zona de descens va ser la temporada 2013/14, que va començar amb Ricardo Rodríguez, va continuar amb Javi López i va acabar amb Pablo Machín. El de Gómara va treure l’equip d’una situació més que delicada –va arribar a estar a vuit punts de la zona de permanència–, tot i que va viure en zona de descens fins al penúltim dia. De fet, en la 41a jornada a Ponferrada, els gironins van estar vuit minuts virtualment a segona B, fins que Ortuño va fer l’1-2. El Girona va sortir del pou l’últim dia, el 7 de juny del 2014, amb un triomf contra el Deportivo que va provocar l’èxtasi a Montilivi.

PODIA SER PITJOR

La demora del títol és una ajuda, per l’Atlético-Valladolid i el Barça-Llevant de dissabte

LA XIFRA

204
partits
entre lliga i ‘play-off’ enllaçava el Girona sense ocupar llocs de descens

EN EL DIVUITÈ LLOC

El Girona té el Valladolid a un punt, el Vila-real i el Celta a dos i el Llevant, a tres
LLEVANT 14è (37)
35. Barça-Llevant
36. LLEVANT-RAYO
37. GIRONA-LLEVANT
38. Llevant-Atlético
CELTA 15è (36)
35. Leganés-Celta
36. Celta-Barça
37. Athletic-Celta
38. CELTA-RAYO
VILA-REAL 16è (36)
34. R. Sociedad-Vila-real
(avui)
35. VILA-REAL-OSCA
36. R. Madrid-Vila-real
37. Vila-real-Eibar
38. Getafe-Vila-real
VALLADOLID 17è (35)
35. Atlético-Valladolid
36. Valladolid-Athletic
37. RAYO-VALLADOLID
38. Valladolid-València
GIRONA 18è (34)
35. Girona-Sevilla
36. Getafe-Girona
37. GIRONA-LLEVANT
38. Alavés-Girona
OSCA 19è (29)
35. VILA-REAL-OSCA
36. Osca-València
37. Betis-Osca
38. Osca-Leganés
RAYO 20è (28)
34. Sevilla-Rayo
(avui)
35. Rayo-R. Madrid
36. LLEVANT-RAYO
37. RAYO-VALLADOLID
38. CELTA-RAYO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)