Girona

De l’esperança a domicili a l’encallada definitiva

Tot i els números nefastos que el Girona ha signat aquesta temporada a Montilivi, els d’Eusebio es quedaran, si no hi ha el miracle més gran de la història del futbol, a només un pas de la permanència. Que els d’Eusebio s’hagin mantingut vius tant de temps tot i ser incapaços de guanyar com a locals només s’explica pels grans números que el Girona ha acreditat aquesta temporada com a visitant.

Ja des de l’inici de curs, quan va encadenar sis partits sense perdre a domicili –l’últim amb el triomf (1-3) a l’RCDE Stadium, on no havia puntuat ningú fins llavors–, els gironins han estat un dels millors equips de la lliga lluny de casa i això els ha permès viure durant gran part del curs a mitja taula i més pendents de la zona alta que del descens. De fet, a finals de març, el Girona havia sumat 22 punts lluny de casa en 14 partits, només superat pel Barça (33), el Madrid (26) i l’Atlético (24). Des de llavors, però, el Girona no ha sumat ni un sol punt en els últims quatre partits a domicili. El primer va ser al camp de l’Atlético (2-0) i l’últim a Getafe (2-0), però els més greus van ser els dos del mig, amb derrotes contra el Celta (2-1) i el Valladolid (1-0), dos rivals directes als quals els gironins van donar vida. A més, excepte el partit contra l’Atlético, en què el Girona no va estar malament, en els altres tres la imatge va ser molt pobra, a l’altura de la que els d’Eusebio han mostrat a Montilivi la major part del curs.

Tot i els últims mals resultats a fora, el Girona acabarà baixant amb uns números a fora excepcionals. De fet, si guanya al camp de l’Alavés serà el millor visitant de la història –des de la lliga de tres punts– a baixar, i és que només el Celta (23 punts el curs 2003/04 i 21 el 2006/07) i el Betis (22 punts el curs 2008/09) han baixat sumant 20 o més punts.

CASOS MOLT AÏLLATS

Només el Betis i el Celta en dues ocasions han baixat amb més de 20 punts a fora

LA CONDEMNA

Ha perdut els últims 4 partits a fora després de sumar 22 punts en 14 partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)