Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Estem dolguts i tristos”

Era un vespre de comiats. Del viatge del Girona a primera divisió i de l’etapa d’Eusebio Sacristán a Montilivi, on ha completat una temporada que va començar tenint alts i baixos i que s’ha acabat convertint en una caiguda lliure fins a l’infern. Sense el dramatisme de la setmana anterior, en què va plorar a la sala de premsa, Eusebio va mantenir un to discret, sense grans titulars, i no va voler valorar si veia tancat el seu pas per Montilivi, malgrat que té una temporada més de contracte. “A partir de demà, serà moment de pensar en el futur, parlar i veure els camins que seguim”, va apuntar just després de transmetre com se sentien: “Estem tristos. L’altre dia ja vam passar un moment dur, després de la derrota contra el Llevant, i veníem aquí amb la intenció d’almenys aconseguir una victòria i acabar amb bon regust. No hem pogut. S’ha certificat el descens i estem molt dolguts i tristos. Estem assumint i assimilant la situació. S’ha de passar. Som professionals i ens toca patir aquest moment. Haurem de mirar endavant i enfortir-nos tot el que puguem.”

Eusebio apel·lava, divendres, a la professionalitat del Rayo. Els madrilenys van ser capaços de situar el 0-2 a Balaídos. Res a veure amb el Girona, que ni va creure mai en les minses possibilitats d’agafar-se al miracle. “Ho hem intentat. L’esperit que ha mostrat l’equip fins al final ha estat lluitar cada pilota, intentar guanyar els duels, posar-nos per davant, però no ho hem aconseguit. La missió principal, avui, era complir nosaltres, més enllà del que podia passar a Balaídos, però hem tornat a fallar. És dolorós, però és així. S’ha d’assumir que no hem estat capaços, avui tampoc, de fer el nostre treball, que era guanyar el partit.”

El Girona, que havia viscut una sèrie nefasta de 4 punts de 30 abans del triomf històric al Bernabéu, ha empitjorat la ratxa en la recta final, amb només 3 punts de 30. “Sí, els nombres són molt pobres, molt pobres”, admetia Eusebio. “I per aquests nombres ens hem vist condemnats al que ens ha tocat. A partir de la victòria a Leganés, tot es va complicar. No hem estat capaços de fer punts i hem entrat en una dinàmica molt negativa. La realitat és que ho hem tingut a prop, perquè per poc que haguéssim fet alguna cosa millor, ho hauríem pogut aconseguir.” I va reiterar el que ja havia apuntat diumenge, el dia del descens virtual: “Assumeixo la responsabilitat. No he aconseguit que l’equip es pogués sentir més fort. S’ha d’acceptar i assumir. Res més.”

A l’hora de valorar què canviaria si pogués fer marxa enrere, l’entrenador de La Seca va tornar a parlar de l’encallada posterior al partit de Leganés, de què l’equip va sortir amb nou punts de marge respecte a la zona de descens. “Sent conscients ara del que ens ha passat, potser ho hauríem d’haver afrontat d’una manera diferent. No crèiem que pogués passar la situació que s’ha anat donant. Se’ns en van anar punts en l’últim moment, en diversos partits. Hem anat vivint situacions circumstàncies desfavorables. Però la sensació era de ser allà. Potser si haguéssim percebut abans en què derivarien les sensacions, ho hauríem pogut afrontar d’una altra manera.” I per què es van encallar tant quan tenien la feina encarrilada? “A vegades, en l’esport passa. Quan ets a punt d’aconseguir alguna cosa, es comença a encongir el braç. Passa en tennis, per exemple. Ets a prop de l’objectiu i la por a perdre el que tens et fa jugar sense tanta desimboltura. Potser ens vam atabalar més del compte. No vam ser capaços, jo el primer, de mantenir el nivell de solidesa, confiança i seguretat que teníem. Temíem que es pogués complicar, i s’ha anat complicant.”

Eusebio va explicar que, durant la pèssima ratxa, no s’havia plantejat mai deixar el càrrec. “Perquè sempre he estat convençut que ho aconseguiríem. Els símptomes que veia sempre eren positius. No hi havia res que em digués que no ho aconseguiríem. Sé que hi ha hagut moments delicats, que segur que el club s’ha pogut estar plantejant canviar, però jo estava convençut que ho aconseguiríem, i el club ha decidit seguir confiant. No ens ha sortit bé. És una llàstima que, malgrat aquesta confiança, no hagi estat capaç de revertir la situació.”

SENSE CREURE-HI?

“L’esperit ha estat de lluita, però no hem fet la nostra feina i s’ha d’assumir”

EL SEU CÀRREC

“A partir de demà, parlarem i veurem els camins que seguim”

DURANT LA CRISI

“Sempre he estat convençut que ho aconseguiríem. Els símptomes eren positius”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)