Girona

El Girona C jugarà la promoció a tercera divisió

Els filials. En cas de pujar i coincidir en la mateixa categoria que el Peralada, el conjunt de Montilivi hi hauria de renunciar i qui aconseguiria l’ascens seria el rival de l’eliminatòria

La jornada d’ahir també va servir per posar una mica de llum sobre la situació dels dos filials que ara mateix té el Girona: el Peralada, que ha consumat el descens a 2a divisió B i jugarà a tercera, i el Girona C, que quedarà segon a primera catalana, un fet que li obre les portes de l’eliminatòria per pujar a tercera. El que és clar és que dos clubs sota el paraigua de Montilivi no poden competir en la mateixa categoria, i en els últims dies s’han fet diverses especulacions de com es resoldria el possible embolic. Des de l’ens federatiu estatal, que és qui ha assumit la responsabilitat de l’assumpte, s’ha acordat que el Girona C pugui disputar la promoció d’ascens a tercera divisió després d’haver-se guanyat el privilegi al terreny de joc. L’explicació rau en el fet que fins al 30 de juny es considera la possibilitat que en la 2a divisió B puguin quedar places lliures, clubs com ara el Girona hi puguin estar interessats i després de passar per caixa de nou –ja ho van fer el 2017–, el Peralada retorni a la categoria de bronze del futbol estatal. Aquest escenari però, sembla força improbable ara mateix després de les paraules del director esportiu dels de Montilivi ahir al migdia: “Hem de pensar què necessitem en l’aspecte esportiu tenint en compte la situació que ens queda. Érem a primera i el filial a 2a B; ara serem a 2a A i el filial en principi a tercera divisió. Hem d’analitzar si aquesta fórmula ens funciona i sobretot ha de ser una estructura coherent amb el que tenim. Fa anys que tenim aquest lligam esportiu amb el Peralada i els primers a saber les decisions seran ells”, va comentar. Tot i que s’esvaeix la carambola que podia acabar amb el Girona C a tercera i el Peralada a primera catalana, el director esportiu va eludir afirmar que el vincle amb els xampanyers es mantingui intacte fins al curs 2020/21 tal com marca el contracte firmat fa dos anys.

Benefici per al grup 2

Així doncs, si com tot indica el Girona no compra una plaça a la 2a divisió B amb vista al curs que ve per al Peralada, i el Girona C no pot pujar a tercera i coincidir amb els xampanyers en la mateixa categoria, el beneficiat d’aquesta situació seria el rival procedent del grup 2 de primera catalana en l’eliminatòria d’ascens, que ara mateix és el Manresa.

Pel que fa al Banyoles, tercer classificat del grup 1 de primera catalana i gran interessat que es resolgués el cas del Girona C, ara mateix hauria d’esperar dos ascensos d’equips catalans de la tercera divisió cap a la 2a divisió B si també vol fer el salt. En cas que només n’hi hagués un, el premi seria per al Viladecans, del grup 2, que a falta d’una jornada de lliga té tres punts més en la classificació que l’equip del Pla de l’Estany.

EL PROTAGONISTA

Érem a primera i el filial a 2a B. Ara nosaltres serem a 2a A i ells a tercera. Les coses han canviat i hem de veure què necessitem

TANCAR EL CURS

Fins al 30 de juny està previst que el Peralada pugui tornar a 2a divisió B als despatxos
Cal una estructura de filials coherent amb el que tenim. El Peralada serà el primer a saber-ho
Quique Cárcel
dir. esportiu del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)