3a divisió FEF

L’hora de refer el camí

Fase d’ascens a 2a divisió B. Un any després de perdre la categoria, el Llagostera té l’oportunitat de tornar al futbol de bronze. L’anada de l’eliminatòria a casa tindrà un paper clau

El Llagostera vol que la tercera divisió continuï sent terra de pas en la seva curta però intensa història i, un any després de caure-hi procedent de la 2a divisió B, el club del Gironès ha començat a fer camí de nou cap a la categoria de bronze del futbol estatal. El primer pas ha estat ferm, i l’equip d’Alsina ha assolit el seu segon títol de lliga a tercera, tot i haver jugat només tres cursos en aquest nivell del futbol català. El premi a la gran trajectòria en la temporada regular és poder jugar l’eliminatòria de campions, un bitllet que deixa la 2a divisió B a només dos partits.

La duresa del nord

El salt de categoria tornarà a dependre de batre un equip del nord de l’Estat espanyol. Després de Cerceda –el curs 2010/11– i Santander –el 2013/14–, ara el combat futbolístic serà contra el campió del País Basc, el Portugalete. “És un rival molt fort, molt potent a nivell físic i que fa setmanes que només pensa en aquesta eliminatòria. Segur que farà un bon paper a Llagostera”, comenta el tècnic Oriol Alsina, que té clar quin guió de partit vol: “El que més desitjo és guanyar i agafar avantatge en el marcador per a la tornada. Hi ha gent que diu que la clau és que no et marquin. Jo prefereixo guanyar 2-1 que no pas empatar a zero.”

En el club d’Ezkerraldea –terme que fa referència a la zona del marge esquerre de la ria de Bilbao i que engloba principalment les ciutats de Barakaldo, Portugalete i Santurtzi–, el respecte cap al Llagostera també és màxim. “Esperem un partit i una eliminatòria molt igualats. El Llagostera és el campió català i això ja demostra la seva fortalesa. Nosaltres hi arribem en bona forma i el rival ben segur que també”, explica el tècnic del Portu, Ezequiel Loza, que confirma que la plantilla ja fa setmanes que està en dinàmica de fase d’ascens: “Vam assolir el campionat de lliga fa unes setmanes i ja hem dirigit els entrenaments per arribar al màxim nivell aquesta setmana. Aquests últims dies hem analitzat el rival, i creiem que, tot i jugar en un camp petit, ens hi podem adaptar bé, perquè és un escenari que ja ens hem trobat i hem superat en la lliga.”

Pel que fa a la fotografia actual dels dos equips, el Portugalete jugarà a Llagostera amb l’única baixa de Beira, lesionat, mentre que en l’equip local les absències seran una mica més destacades. Al lesionat de llarga durada Maymí cal afegir-hi Bigas, que es va fer una fissura al colze i que s’ha de veure si podrà jugar la tornada. D’altra banda, Alsina tampoc podrà disposar de l’elèctric Eric Jiménez, sancionat després de veure la cinquena groga en l’últim partit de lliga. “No podem comptar amb tothom, però durant tot el curs hem superat els contratemps i qui ha jugat sempre ha competit a un alt nivell”, diu Alsina, que si que confirma la tornada de noms importants en l’onze com Pitu i Gil Muntadas.

El caliu de la gent

Sense una afició massiva però sí molt fidel, el llagostera espera que el municipal torni a bullir com ho ha fet en altres partits importants: “El públic ens ha d’ajudar en els moments de dificultat que passarem. Segur que ho faran, perquè la reacció que estem notant amb la venda d’entrades és molt positiva. Segur que veurem un municipal que ens donarà suport i posarà pressió al rival”, diu el tècnic Oriol Alsina. Des de Portugalete està previst que arribi un autocar d’aficionats visitants.

Creiem que podem competir molt bé en un camp com el del Llagostera. És un escenari que ja ens hem trobat i hem superat en la lliga
L’objectiu és competir, però tenint clar que hi ha una tornada a casa, on som molt fiables
Ezequiel Loza
Entrenador del Portugalete
El Portugalete és un rival molt fort, molt potent a nivell físic i que fa setmanes que només pensa en aquesta eliminatòria
Desitjo guanyar i agafar avantatge, més que no pas deixar la porteria a zero per a la tornada
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)