Girona

Porteria per regenerar

Relleu doble. La voluntat de Yassine Bounou de deixar el Girona s’afegeix a la marxa de Gorka Iraizoz, que confirma que se’n va després de dues temporades com a blanc-i-vermell

La direcció esportiva del Girona té feina a la porteria. Yassine Bounou, amb diverses ofertes tant de la primera divisió espanyola com d’altres lligues, ja ha fet saber a l’entitat que té la intenció de canviar d’aires. S’hauran d’entendre, perquè el marroquí va renovar al gener un contracte que el lliga a Montilivi fins al juny del 2021, però Bounou té clar que vol aprofitar l’anomenada que ha aconseguit la temporada del descens per evitar tornar a segona A, i el Girona s’hi podria posar bé si s’assegura un traspàs. La voluntat de Bounou, que disputarà la copa d’Àfrica, coincideix amb la marxa cantada de Gorka Iraizoz –el primer fitxatge del Girona a primera–, que ha tancat una etapa a Montilivi després d’exhaurir les dues temporades de contracte que va firmar. El navarrès va confirmar a les xarxes socials que el seu pas per Girona ha arribat al final.

Iraizoz, a qui des de la banqueta es va veure molt implicat per mirar d’aixecar els ànims en plena caiguda lliure de l’equip, reconeix que ha viscut uns mesos durs: “Tots hem reflexionat aquestes últimes setmanes sobre el trist desenllaç que ens ha generat la competició. Com tothom que ha patit, m’he flagel·lat amb el perquè d’haver fet això o allò altre, buscant un canvi, ja impossible.” El navarrès, però, no vol quedar-se amb aquesta sensació del seu pas pel Girona: “Em nego a etiquetar una experiència de dos anys amb els sentiments viscuts en els últims moments, i menys encara amb una situació natural, i molt dura, intrínseca del futbol. Fa dos anys vaig creure en les persones, en el que em deien i en com m’ho deien, en la seva manera d’apropar-se a mi, en un projecte, en el com i en el quan. Vaig arribar il·lusionat i me’n vaig satisfet per haver tingut el privilegi d’haver ajudat a fer realitat tot allò que em van explicar i en què vaig creure.” Iraizoz acaba parlant del futur del Girona: “Somiar és el primer pas per, amb treball, transformar la realitat del moment. Així, el futur del Girona serà tot el que volem que sigui.”

Gorka Iraizoz, que al març va fer 38 anys, ha competit de manera ininterrompuda a primera divisió des del 2005, amb dues temporades a l’Espanyol i deu a l’Athletic Club abans d’aterrar a Montilivi l’estiu del 2017. Va jugar nou partits de lliga –i un de copa– la temporada passada, i amb Eusebio hi ha afegit set partits de lliga i sis de copa. El seu comiat al terreny de joc va ser l’últim partit del Girona a primera divisió, al camp de l’Alavés.

GORKA IRAIZOZ

“Me’n vaig satisfet per haver ajudat a fer realitat tot allò que em van dir i en què vaig creure”

LA XIFRA

16
partits
de lliga (9+7) i set de copa (1+6) ha jugat Gorka Iraizoz en dues temporades a Montilivi

BOUNOU

Amb diverses propostes, farà falta un acord amb el Girona per al traspàs

Suárez, lligat i amb experiència a segona A fa cinc anys

X.M.

Si Bounou acaba marxant, el Girona només tindrà en nòmina –pendent de reforços– un porter. És José Aurelio Suárez, fitxat l’estiu de l’ascens a primera divisió amb un contracte a llarg termini (fins al juny del 2021) un cop tancada una etapa al Barça B. En les dues temporades a primera Suárez tenia encarregades les funcions de tercer porter del primer equip, tot i que la primera la va passar en blanc per dues lesions a l’espatlla. L’asturià no ha arribat a debutar amb el primer equip –vuit convocatòries en la lliga i quatre en la copa– i ha disputat 23 partits a segona B amb el Peralada aquest curs.

Suárez, de 23 anys, sí que té experiència a segona A, la categoria en què competirà el Girona a partir de l’agost. Va ser la temporada 2014/15, amb el Barça B, en què va disputar 17 partits (els dos primers amb Eusebio i la resta amb Jordi Vinyals). Tenia 19 anys, i el filial va acabar baixant a segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)