Girona

La nota positiva

En la temporada del descens, el Girona ha guanyat dos joves futbolistes, Pedro Porro i Valery Fernández, promocionats per Eusebio i que han demostrat, amb només 19 anys, que estan preparats per a l’elit

No tot ha estat negatiu en la temporada del descens. Tot i la pèrdua de categoria, el Girona ha guanyat aquest curs dos futbolistes amb els quals no es comptava al principi, joves, amb talent i que han demostrat de sobres que estan preparats i tenen nivell per estar a l’elit: Pedro Porro i Valery Fernández. Tots dos, que a priori havien de passar el curs al Peralada, van ser promocionats per Eusebio Sacristán, van fer-se un lloc i van acabar com a membres indiscutibles de la plantilla blanc-i-vermella amb només 19 anys.

El primer a treure el cap i consolidar-se va ser Pedro Porro. Traçut i ràpid extrem dretà, que tot just havia acabat l’etapa juvenil, en què va brillar l’últim any amb 15 gols i 30 assistències, va convèncer ràpidament Eusebio, que li va fer un lloc al carril. Ja en el primer partit de lliga va ser titular, al lateral dret, i va disputar els 90 minuts per iniciar una progressió meteòrica que el va convertir en una de les sensacions del campionat. “Ho ha fet molt bé quan ha jugat en aquesta posició. Haurà d’anar millorant però està preparat”, va explicar Eusebio, argumentant en aquests primers compassos de campanya la confiança que tenia en el jove atacant, en la demarcació de defensa. D’aquesta manera, Porro es va convertir amb el pas de les jornades en el propietari de la banda dreta gironina, en què va oferir un òptim rendiment i va destacar sobretot en la part ofensiva, a camp rival.

No són casualitats els reconeixements que ha rebut al llarg del curs el futbolista de Don Benito, que en la segona volta ja es va estrenar amb dorsal dels grans, canviant el 29 pel 24. Seguidament, al mes de març va ser convocat per primer cop amb la selecció espanyola sub-21, amb la qual va disputar dos amistosos en què va jugar a molt bon nivell, i, recentment, va entrar en la prellista que el seleccionador Luis de la Fuente va confeccionar per a l’europeu sub-21 que es disputarà aquest estiu a Itàlia i San Marino. Tot i que el tècnic haurà de descartar dos futbolistes per completar la llista definitiva, Pedro Porro té tots els números per ser a la competició ja que només hi ha citats set defenses i dos laterals drets, i ell n’és un. A més, el jugador va ser guardonat la setmana passada per Futbol Draft, una institució que té com a objectiu impulsar el planter en l’àmbit estatal i que té el suport d’òrgans de la rellevància del CSD, la FEF, la Lliga, l’AFE i l’AEAF, i que anualment entrega uns premis als millors joves de la temporada; Pedro Porro va rebre el premi al millor lateral dret.

Un altre i diferent

Juvenil també la campanya passada i bon amic de Pedro Porro, el desembarcament de Valery al primer equip es va produir en temps i circumstàncies diferents. I és que la copa va ser el seu principal aparador, un torneig que li va permetre debutar amb el primer equip en l’anada dels setzens de final, al feu del Deportivo Alavés el 31 d’octubre. El de l’Escala va continuar al Peralada, fins que a la tornada d’aquella mateixa eliminatòria Eusebio el va tornar a cridar a files i va tornar-li a donar 90 minuts en què, com a carriler esquerre, tot i ser dretà, va mostrar una gran versió. Era a principis de desembre, amb la infermeria a vessar, el carril esquerre sense efectius i Valery ja es va quedar. “Ha demostrat que té la qualitat necessària per jugar. És jove i ha de sumar experiència”, va assegurar aleshores Eusebio, que va anar comptant amb ell intermitentment fins al tram final, en què li va donar la titularitat al lateral dret en les últimes quatre jornades, en detriment, precisament, de Pedro Porro, que després de ser una peça important durant tota la campanya va deixar de comptar en els últims i transcendentals partits. “Vam passar a jugar d’una manera diferent, hi havia competència en la seva posició”, va indicar Eusebio en una de les seves últimes compareixences com a preparador del Girona per tal d’aportar una mica de llum a un tema per a molts incomprensible. “És un jugador que aquesta temporada ha hagut d’aprendre molt en aspectes defensius, als quals no estava acostumat. Quan hem jugat amb línia de cinc potser li era més fàcil, però quan ho hem fet amb línia de quatre li ha costat”, hi va afegir l’entrenador. “Ha de seguir amb aquest procés d’aprenentatge i de millora que li permeti ser un futbolista més complet i que el seu rendiment pugui ser molt millor”, va completar.

Els dos jugadors, doncs, han estat la nota positiva del curs blanc-i-vermell i sense haver arribat a la vintena d’edat ja tenen experiència acreditada a primera: Pedro Porro ha disputat 32 partits, 25 com a titular, mentre que Valery n’ha disputat 17, i en 10 ha sortit d’inici. La carrera d’ambdós tot just ha començat.

PEDRO PORRO

32
partits
ha disputat el futbolista de Don Benito en la lliga: 2.213 minuts i 25 titularitats.

VALERY

17
partits
ha disputat el futbolista de l’Escala en la lliga: 886 minuts i 10 titularitats.

Kevin Soni, a batzegades

Un altre dels jugadors del filial que han acabat entrant en els plans d’Eusebio ha estat Kevin Soni. El camerunès, que ja es va estrenar el curs passat amb Pablo Machín, ha participat en les últimes jornades; va oferir bons minuts en el penúltim partit contra el Llevant i va acabar el curs amb cinc duels de lliga disputats (79 minuts). D’altra banda, Paik també ha comptat per a Eusebio, i ha jugat en tres partits (57), encara que ha estat en la copa on més participació ha acumulat –triplica els minuts de joc sumats en la lliga–. Èric Montes, Andzouana i Àlex Pachón són els altres jugadors que han debutat, tots en la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)