Girona

Ara sí que volarà

Portu, que va veure frustrada a última hora la marxa al Sevilla l’estiu passat, tancarà una etapa de tres temporades a Montilivi

La Real Sociedad agafa força per seduir el murcià, tot i que el primer de posar-s’hi fort va ser el Celta

No se’n va anar d’un pèl l’estiu passat, però ara la marxa enrere és un escenari inimaginable. Després de tres temporades i 28 gols en 112 partits de lliga, Cristian Portugués tancarà la seva etapa com a futbolista del Girona per mantenir-se a primera divisió, la categoria que ja havia tastat de manera anecdòtica amb el València i en què s’ha fet veure com a blanc-i-vermell. Portu és un dels futbolistes del Girona que més interès han atret d’altres equips i deixarà uns deu milions d’euros a la caixa del Girona, gens acostumat a traspassos d’aquesta magnitud. No seran els setze que va arribar a oferir el Sevilla l’agost passat, però el context no té res a veure, perquè amb el descens a segona A la clàusula de rescissió de Portu s’ha reduït a la meitat, de vint milions a deu, una xifra que estan disposats a pagar els clubs que més s’han interessat pel mitjapunta.

Per triar

El descens del Girona deixava automàticament a la porta de sortida el futbolista murcià, que acaba de fer 27 anys i ha ofert un rendiment òptim a primera, brillant la primera temporada (11 gols en 37 partits) i menys destacat però prou productiu (9 gols en 34 partits) aquesta segona campanya. El Celta va ser un dels clubs que van contactar de seguida amb el jugador amb la intenció de convèncer-lo per endur-se’l cap a Balaídos. De seguida, però, als gallecs els va sortir la competència de la Real Sociedad, que ha anat fent passos endavant en el procés per convèncer el futbolista. Tant el Celta com la Real estan disposats a pagar els deu milions d’euros que fixa la clàusula –tot i que hi ha la possibilitat d’acabar pactant un traspàs amb el venedor–, amb la qual cosa el jugador és qui té, més que mai, l’última paraula. Si no hi ha un gir o si no apareix algun altre club a la licitació, la Real ha pres avantatge en la cursa per endur-se’l.

El conjunt donostiarra valora la versatilitat de Portu, que des que va arribar a Montilivi ha anat avançant la seva posició. Va començar com a interior però s’ha consolidat a l’elit jugant més endavant, pràcticament com a segon davanter, tot i que amb més tendència a progressar des de la banda dreta. La capacitat golejadora és el punt més fort de Portu, que també assegura treball i molta continuïtat (només s’ha perdut cinc dels 76 partits del Girona a la màxima categoria). El futbolista encaixa a Anoeta com a relleu de Juanmi Jiménez, traspassat al Betis a canvi de vuit milions d’euros fixos més dos de variables.

Ascens, irrupció i fre

El fitxatge de Portu és un dels grans encerts de Quique Cárcel. El murcià va arribar lliure després de dues temporades a l’Albacete, que va baixar a segona B. El jugador format al València va encaixar de seguida a l’equip de Pablo Machín i va jugar 41 dels 42 partits de la temporada de l’ascens, amb vuit gols. Un cop a l’elit, va ser una de les revelacions i va marcar onze gols entre el setembre i el febrer. L’excel·lent paper el convertia en un dels principals candidats a marxar a canvi d’un traspàs generós, idea que el club tenia des que va tancar la primera experiència a la màxima categoria. Un estiu ple d’incertesa va viure el capítol més confús amb Portu, que va tenir l’expectativa de seguir Machín al Sevilla fins a l’últim dia de mercat. El Girona, però, va acabar negant-li la sortida, i això que el jugador es va perdre el partit a Vila-real que coincidia amb l’última nit de mercat obert. Nou mesos més tard, Portu té assumit que, ara sí, ha tancat una etapa com a futbolista blanc-i-vermell.

EL TRASPÀS

La clàusula és de deu milions i els clubs interessats estan disposats a assumir-la

LA XIFRA

28
gols
ha marcat Portu en tres temporades (8+11+9) amb el Girona, en 112 partits de lliga

L’ENCAIX

La Real, que ha venut Juanmi per vuit milions, valora la versatilitat, el treball i el gol

Jonas Ramalho també s’acomiada

X.M.

Com van fer dilluns el porter Gorka Iraizoz i el migcampista Aleix Garcia, Jonas Ramalho es va acomiadar del Girona a través de les xarxes socials. El defensa de Barakaldo acabava el contracte el 30 de juny i, tot i que va estar a punt de renovar en plena temporada, tanca una etapa de cinc anys al club de Montilivi. “Cinc temporades, un ascens a primera divisió, el meu primer gol a la lliga i milers de moments inoblidables amb una afició irrepetible. Els canvis mai són fàcils, i menys quan m’he d’acomiadar d’un club i d’uns companys que m’han donat tant. M’heu ajudat sempre a assolir els meus reptes. He viscut molts grans moments en aquest club, que ocuparà un lloc destacat al meu cor”, va explicar Ramalho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)