Girona

Punts molt mal repartits

En el curs del debut a primera, al Girona li van acabar sobrant 22 punts i en el segon any li n’han faltat cinc per a l’objectiu de la permanència

Eusebio ha empitjorat Machín, pocs futbolistes han arribat al nivell de l’exercici anterior i Montilivi, que ha vist augmentar l’assistència de públic, ha estat una ruïna esportiva

Ja se sabia que la permanència a primera divisió seria molt més cara que el curs anterior. El Girona n’hauria fet de sobres amb trenta punts la temporada passada per mantenir-se a l’elit, però aquest curs no n’ha fet prou amb 37 per assolir l’objectiu prioritari. Ha estat una productivitat molt mal repartida: fa un any li van sobrar 22 punts i aquest any li n’han faltat cinc. La culpa, sense cap dubte, ha estat una traca final que li ha explotat a la cara: tres punts dels últims trenta (la pitjor sèrie dels gironins en dos anys a l’elit), amb Eusebio bloquejat i la direcció esportiva (i per extensió la propietat) sense cap mena de capacitat de reacció. Una davallada difícil d’explicar perquè tot semblava fet quan l’equip va sortir de Butarque amb +9 sobre el descens i la sensació que el Barça i el Real Madrid tornarien la temporada vinent a Montilivi. Els tres últims classificats (el Girona, l’Osca i el Rayo) han sumat un total de 102 punts, mentre que cap dels tres equips que van baixar el curs anterior (el Deportivo, Las Palmas i el Màlaga) va arribar ni a la trentena i en van sumar 71 (-31).

Comparacions perdudes

Cau pel seu propi pes que el curs de Machín va ser molt millor que el d’Eusebio. Els catorze punts entre un any i l’altre (51 a 37) són molt indicatius, però també les sensacions han estat antagòniques. El primer curs, l’equip sabia a què jugava i tenia el plus de la inèrcia de l’ascens i la motivació de molts futbolistes de trepitjar per primer cop la primera divisió. El segon any, l’equip ha acabat amb dubtes (Eusebio no ha acabat tenint clar per quin sistema decantar-se i fins i tot en l’últim partit va combinar els tres centrals i la defensa de quatre) i també hi ha hagut jugadors que no han estat al nivell de la temporada passada. Una de les excepcions ha estat Cristhian Stuani, amb 40 gols marcats (21+19). El Girona, que va ser l’equip de primera que més temps va fer durar la imbatibilitat a camp contrari (no va perdre el primer partit a fora fins al setè desplaçament, al desembre) ha acabat fent fins i tot pitjors números com a visitant que la temporada passada (24 a 22). Però on l’esfondrament ha estat total, i aquí hi ha una de les claus del descens, ha estat a Montilivi. Dels 57 punts que s’han posat en joc a l’estadi, n’han volat 42. L’equip només ha sumat 15 punts a casa (de llarg, el pitjor local) davant una afició que mai l’ha abandonat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)