Girona

El descens només es produiria si existís implicació directa del club

En cas que es demostressin els fets investigats, les conseqüències podrien ser de diversa índole. Sense tenir en compte les factures penals, en la vessant esportiva el codi disciplinari de la FEF reflecteix què podria passar. Concretament, l’article 75 bis, referent a la “participació en jocs, apostes”, que és el que preveu les infraccions del tipus que s’estan indagant i, en aquest sentit, descriu multes de “3.006 a 30.051 euros” i “suspensions de llicència per un temps d’entre dos i cinc anys” per als hipotètics implicats. D’altra banda, l’esmentat article també fa referència a sancions més severes ja en l’àmbit de club com ara la “pèrdua del partit” o la “deducció de tres punts en la classificació”, dues mesures que, en aquest cas, no influirien gens, ja que en el supòsit que s’haguessin de dur a terme, al Girona (37 punts) no li arribaria per atrapar al Valladolid (41 punts). Tot i això, el 75 bis també recull com a càstig en un dels seus punts el “descens de categoria”, una decisió que, evidentment, sí que canviaria el marc. De tota manera, perquè un club sigui sancionat amb la pèrdua de categoria s’ha de demostrar que ha tingut una implicació com a entitat, que com a club hagi estat involucrat en els fets; és a dir, en aquest cas, hauria de quedar provat en un judici que el Valladolid tenia coneixement del presumpte partit arreglat.

Altres escenaris

En espera de la resolució per via penal, que s’entreveu llarga en el temps, l’opció de demanar mesures cautelars a LaLiga o la FEF és sobre la taula del Girona. La successió dels esdeveniments marcarà el camí d’un cas en què es podrien obrir encara nous escenaris.

ART. 75 BIS DE LA FEF

Preveu el “descens de categoria” com un possible càstig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)