Girona

Un cop de mà des de Manchester

Des de l’estiu del 2015, el Manchester City ha cedit un total d’onze futbolistes al Girona

El fet d’estar a segona no canviarà el perfil de jugador procedent del club ‘citizen’, d’on s’espera que torni a arribar algun reforç aquest estiu

Des que el Girona i el Manchester City van iniciar les relacions, els cedits provinents del club skyblue cap al blanc-i-vermell han estat una constant cada temporada. D’aquesta manera, el vincle, que va començar l’estiu del 2015 i es va fer oficial al del 2017, ha acabat reportant fins a onze futbolistes de la disciplina citizen cap a Montilivi i, això, tot i el descens a segona, no canviarà.

Tant el City Football Group –un conglomerat propietat d’una empresa d’inversió d’Abu Dhabi i que té diversos negocis relacionats amb el futbol, amb el Manchester City com a pal de paller– , com Pere Guardiola, propietari i director executiu del Girona City Group, controlen el 88,6% de les accions, un 44,3% cadascun i així continuarà sent, ara amb l’objectiu de retornar l’entitat blanc-i-vermella a la màxima categoria, per tant, s’esperen per a aquest estiu més reforços provinents d’Anglaterra. “El projecte no ha de variar encara que baixem a segona, hem d’afrontar-ho com ho teníem planejat. Baixar és un cop però hem de continuar i cada dia fer un pas més per intentar tornar”, va confirmar el mateix Guardiola, dimarts passat.

La fórmula utilitzada ha estat la de deixar futbolistes joves, perquè, a més de donar un cop de mà a l’equip gironí, es foguegin al futbol professional i puguin ser útils de retorn al conjunt citizen. El fet d’estar a segona, on el Manchester City ja va cedir un total de sis jugadors durant les temporades 2015/16 i 2016/17, no és motiu per fer virar aquesta filosofia.

El bagatge

Dels onze futbolistes que han jugat al club de Montilivi procedents de Manchester, només dos han arribat a ser futbolistes capitals en l’engranatge de l’equip, Florian Lejeune i Pablo Maffeo. La resta ha tingut un paper testimonial, en alguns casos residual, amb les excepcions aquest darrer curs d’Aleix Garcia i Douglas Luiz, que, sense ser indiscutibles, han tingut certa importància en l’equip.

LA FRASE

El projecte no ha de variar pel fet que s’hagi baixat; hem d’afrontar-ho com ho teníem planejat
Pere Guardiola
propietari i director executiu del Girona City Group

Florian Lejeune

2015/16 (Segona divisió A)

El central francès va aterrar la campanya 2014/15 al Girona, que el va contractar procedent del Brest i després d’un gran curs, al club gironí se li hauria fet molt difícil retenir-lo si ni hagués estat pel Manchester City. I és que amb una clàusula assequible de 300.000 euros, va despertar l’interès de diversos equips , però l’entitat citizen va fitxar-lo i després va cedir-l’hi. Després d’aquella temporada de blanc-i-vermell pertanyent als sky blue, en què a segona A va disputar 40 partits i va sumar 3.534 minuts, va fitxar per l’Eibar, que va quedar-se’l en propietat (1,5 milions) i després pel Newcastle (10), on juga ara.

Pablo Maffeo

2015/16, 2016/17 i 2017/18 (2a A i 1a)

Un reforç que va acabar oferir un gran rendiment al llarg dels tres cursos que va vestir l’elàstica blanc-i-vermella. En els dos primers, a segona A, va arribar al mercat d’hivern i en l’últim que va estar-hi, en l’estrena de l’equip a primera divisió va començar des de l’inici, tenint un paper protagonista en el carril dret. En el primer curs va jugar 11 partits i va acumular 542 minuts, en el segon 14 partits i 1.106 minuts i en el tercer 33 partits i 2.645 minuts. El passat estiu el Manchester City el va vendre per 9 milions d’euros a l’Stuttgart, on no compta i no juga cap partit oficial des del 23 de novembre de l’any passat.

Douglas Luiz

2017/18 i 2018/19 (Primera divisió)

Dues campanyes cedit pel Manchester City. En la primera, la de l’estrena del Girona a primera divisió, va tenir un paper residual, a les ordres de Pablo Machín, només sent titular en un partit, participant-ne en 15 i sumant tan sols 295 minuts. Durant la passada pretemporada va convèncer Pep Guardiola que li volia fer un lloc a la plantilla, però la FA li va denegar el visat de treball i va haver de buscar nou destí. El canvi d’entrenador al club gironí el va convèncer i amb Eusebio realment li va anar millor, va acabar sent titular participant en 23 partits i va disputar 1.487 minuts que haurien estat més si no hagués estat per les lesions.

Patrick Roberts

2018/19 (Primera divisió)

El futbolista anglès va arribar l’estiu passat, com un dels reforços més il·lusionants i el seu paper ha acabat sent un dels més controvertits. I és que l’atacant ha comptat poquíssim per a Eusebio, que li ha donat escasses oportunitats, tot i que en les seves aparicions sempre ha ofert alguna cosa diferent. De fet, tot i el seu paper testimonial –19 partits i 594 minuts disputats– era un dels favorits de l’afició del Girona, que en l’últim partit a Montilivi contra el Llevant va corejar el seu nom reclamant la seva entrada, que no es va produir. De retorn al Manchester City ha estat cedit al Norwich, i ara jugarà a la Premier League.

Larry Kayode

2017/18 (Primera divisió)

El davanter nigerià havia fet gols com xurros a l’Austria de Viena (trenta en dues temporades a la Bundesliga austríaca) i el Manchester City va apostar per contractar-lo i després va cedir-lo al Girona, on no va rutllar. En l’estrena a primera divisió, amb Stuani aclaparant la punta de llança del conjunt blanc-i-vermell, Pablo Machín amb prou feines va comptar-hi i només va jugar dotze partits de lliga, repartits en 374 minuts abans de marxar al mercat d’hivern, rumb al Xakhtar Donetsk, on tampoc li està anant gaire millor: tres gols en un any i mig i només setze enfrontaments disputats.

Angeliño Tasende

2016/17 (Segona divisió A)

El seu pas per Girona va ser fugaç. El lateral esquerre va aterrar al mercat d’hivern i ni un mes va estar-s’hi; va marxar al Mallorca sense arribar a debutar. Després de jugar a les files del conjunt balear, els sky blue el van cedir al NAC Breda, on va explotar i va fer una sensacional temporada, clau en la salvació de l’equip i reconeguda entrant en l’onze ideal de l’Eredivisie. D’aquesta manera, el passat estiu un dels grans del país neerlandès, el PSV Eindhoven, va decidir pagar 5,5 milions d’euros al Manchester City pels seus serveis. Dirigit per Mark van Bommel, ha disputat tots els partits a la lliga.

Marlos Moreno

2017/18 (Primera divisió)

El jove extrem va arribar al Girona després d’una temporada al Deportivo de la Corunya que li va aportar experiència a primera, tot i ser discreta. Al club de Montilivi, però, no va millorar les prestacions. Amb menys oportunitats que en terres gallegues li va ser complicat; Pablo Machín no va comptar-hi pràcticament i només va entrar en joc en dos partits de lliga, sumant 28 minuts, abans de marxar al mercat d’hivern rumb al Flamengo. Actualment, el colombià de 22 anys i encara propietat del Manchester City, milita a les files del Santos Laguna mexicà, on tampoc està acabant de trobar el seu lloc.

Aleix Garcia

2017/18 i 2018/19 (Primera divisió)

Al Girona hi ha jugat dos cursos, tenint més protagonisme en el segon, amb Eusebio a la banqueta, que no pas en el primer amb Pablo Machín. La temporada passada, la del debut del Girona a la màxima categoria, va participar en 20 partits, amb un total de 841 minuts. En aquesta en canvi, ha doblat els minuts disputats, 1.666 n’ha jugat, repartits en 31 partits. El d’Ulldecona torna ara al Manchester City, amb el qual sembla que s’haurà d’asseure a conversar de manera obligatòria ja que acaba contracte l’any que ve, el 30 de juny del 2020 i s’albiren dues opcions: o la renovació o un traspàs.

Pablo Marí

2016/17 (Segona divisió A)

El Manchester City va comprar-lo procedent del Nàstic de Tarragona i va cedir-lo al Girona, on no va disposar de gaires oportunitats amb Pablo Machín a la banqueta. El central va disputar només vuit partits, un total de 504 minuts, amb la samarreta del conjunt gironí en aquella temporada a segona A. Després d’aquella experiència a l’entitat gironina, el futbolista sí que ha estat indiscutible allà on ha anat cedit pel citizen. Al NAC Breda de l’Eredivisie on va disputar 31 partits, i actualment, també a préstec, milita a les files del Deportivo de la Corunya, on suma 35 enfrontaments jugats.

Rubén Sobrino

2015/16 (Segona divisió A)

El Manchester City va contractar els serveis de l’atacant, que havia estat a les categoria inferiors del Real Madrid, i que més tard, a les files de la Ponferradina, va suscitar l’interès de molts equips. Després de signar per l’entitat anglesa, aquesta va cedir-lo al Girona, que va poder-se reforçar amb un futbolista interessant que coneixia la categoria de segona A. Amb la samarreta blanc-i-vermella va jugar 12 partits i un total de 885 minuts. Després del club blanc-i-vermell va anar al Deportivo Alavés, que va acabar-lo comprant i venent després de dos cursos i mig, al València, el seu actual equip

Chidiebere Nwakali

2015/16 (Segona divisió A)

Internacional en les categories inferiors de Nigèria, aquest prometedor lateral dret de 18 anys va aterrar l’últim dia del mercat d’estiu cedit pel Manchester City. Va arribar amb les credencials de ser un futbolista polivalent, capaç de jugar també al mig del camp, però de blanc-i-vermell no se’l va veure, Pablo Machín no hi va comptar i va marxar sense disputar ni un minut. Després de la seva experiència al Girona va estar al Ik Start i al Sogndal (tots dos de Noruega), a l’Aberdeen (Escòcia) i al Rakow Czestochowa (Polònia) i actualment, ja deslligat de l’entitat anglesa, juga al Kalmar FF de l’Alvenskan sueca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)