Girona

Contraatac a la desesperada

El Girona es persona en la causa de l’operació Oikos i demana com a mesura excepcional que la primera divisió del curs 2019/20 sigui de 21 equips mentre no es resolgui l’afer del Valladolid-València

El club de Montilivi va decidir fer aquest moviment després de tenir clar que la LFP, igual que la FEF, no mourà ni un dit

Després de constatar que Javier Tebas es va expressar ahir gairebé en els mateixos termes que ho havia fet Luis Rubiales la setmana passada i de tenir definitivament clar que ni la LFP ni la FEF prendrien cap mesura respecte al partit Valladolid-València abans que hi hagués una sentència judicial, el Girona va moure fitxa i va decidir personar-se en la causa que s’instrueix al jutjat número 5 d’Osca com a part afectada.

En paral·lel, els serveis jurídics del club de Montilivi han sol·licitat al comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol que s’obri un expedient i que acceleri tant com pugui la investigació d’un cas que esquitxa de ple set futbolistes del Valladolid que, presumptament, s’haurien posat d’acord per arreglar el resultat del partit de l’última jornada contra el València, en què el conjunt castellà –amb la salvació ja garantida– va acabar perdent per 0-2. Aquest afer, batejat com a operació Oikos, està sota secret de sumari.

Lliga de 21 equips

La primera petició que realitza el Girona és que al Valladolid se li treguin sis punts en cas que es demostri que el club va cometre una irregularitat, tipificada com a falta molt greu. Però com que la LFP i la FEF no faran res fins que no s’acabi el procés penal, el club de Montilivi vol que es prenguin mesures cautelars urgents i ha demanat que, mentre no es resolgui l’afer del Valladolid-València, la lliga de primera divisió de la temporada 2019/20 estigui formada per 21 equips.

En l’escrit que han presentat els serveis jurídics del Girona, el club també expressa que, si no s’adopta cap mesura en els pròxims dies emprendrà accions legals i reclamarà una compensació econòmica, que valora en uns 40 milions d’euros per l’impacte del descens a segona A. Aquest moviment a la desesperada és l’última bala que li queda al Girona per intentar conservar la plaça a primera.

LA PRIMERA PETICIÓ

El Girona entén que al Valladolid li haurien de treure sis punts per haver arreglat un partit

ESCRIT AL COMITÈ

El club demana que s’acceleri la investigació perquè el marge de temps és escàs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)