Girona

El comitè fa el seu primer pas

Arran de la denúncia del Girona, el comitè de competició de la federació espanyola ha incoat expedient al Valladolid i a dos dels seus jugadors, Borja Fernández i Keko

Un instructor investigarà els fets i farà una proposta de resolució al comitè

La denúncia presentada pel Girona a la federació espanyola ha tingut un primer efecte. El comitè de competició ha decidit obrir expedient tant al Valladolid com a dos dels seus futbolistes, Borja Fernández i Keko. Després d’analitzar la reclamació del club de Montilivi, en què sol·licita que s’iniciï un procediment extraordinari contra el club castellà i els seus futbolistes, el comitè ha fet aquest primer pas, que fa sempre que rep una denúncia. A partir d’aquí, un instructor investigarà els fets i farà una proposta de resolució al comitè.

És el primer pas que fa el comitè de competició, que fins ara no havia actuat sobre el cas Oikos, que es troba en via judicial. Amb l’obertura de l’expedient, conseqüència directa de la denúncia feta pel Girona, és probable que el club blanc-i-vermell hagi d’aportar proves que inculpin el Valladolid. En aquest sentit, l’hauria d’ajudar a aportar-ne el fet d’haver-se personat en la causa, perquè sinó li seria impossible accedir a la informació investigada, tenint en compte que està en secret de sumari. Si el Girona no pot demostrar res, és probable que el comitè de competició arxivi el cas o anul·li les mesures cautelars demanades pel club gironí. I sense mesures cautelars, el temps seria un obstacle greu.

El Girona demana al comitè que es tregui sis punts al Valladolid si es demostra que el club va cometre una irregularitat, tipificada com una falta molt greu. També sol·licita que, fins que no hi hagi resolució del cas Oikos, es prenguin mesures cautelars, i proposa que la lliga de primera comenci amb 21 equips, fins que no es resolgui el cas. De moment, cap responsable del club gironí ha fet valoracions sobre la denúncia presentada i els seus efectes.

Íñigo López, suspès

A més del pas fet pel Girona, el cas Oikos va obrir un altre capítol amb l’autoinculpació d’Íñigo López, considerat intermediari de la trama. En una entrevista a El Mundo, Íñigo va afirmar que l’Osca va perdre contra el Nàstic perquè tenien un pacte. Arran de l’afirmació, el jutge de disciplina social de la LFP va obrir una informació reservada per discernir la possible responsabilitat de l’Osca i el Nàstic. A més, la federació va notificar al Deportivo –club actual d’Íñigo– la intenció d’obrir un expedient disciplinari i suspendre cautelarment el jugador. El club gallec va respondre que no pensava alinear-lo en l’eliminatòria d’ascens contra el Màlaga. I amb tot l’embolic, el Saragossa va anunciar que estudia emprendre accions legals i demanar 45 milions d’indemnització, després d’acabar tercer la temporada que l’Osca va pujar a primera.

L’EXPEDIENT

Un cop obert, és probable que el Girona hagi d’aportar proves que inculpin el Valladolid

MÉS MESURES

La federació suspèn Íñigo López i el Saragossa estudia demanar una indemnització
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)