Girona

El talent en constant progressió

El futbol de base del Girona continua progressant entre els planters més grans del territori català

El descens del primer equip no hauria de trastocar cap planificació de futur

Paral·lelament, i independentment, als mals resultats del primer equip, del qual giren tots els elements relacionats en ingressos atípics i pressupostos del club a tots els nivells, el futbol de base del Girona ha protagonitzat en general una altra bona temporada. El nou pas cap a la consolidació dels equips formatius i el fet de ser un aspirant a tenir en compte per planters importants arreu del territori català, estatal i fins i tot europeu, com ara el Barça, l’Espanyol, la Damm i el Cornellà, ha elevat de retruc l’exigència cap al mateix Girona. L’augment de talent fitxat de diferents zones de la demarcació, i algun de més enllà, la possibilitat d’acomodar i també cuidar aquests futbolistes a la residència dels Maristes i l’aplicació ferma d’una metodologia identitària en tots els equips, permet als blanc-i-vermells progressar i igualar forces, segons en quines categories, amb els més grans. La consolidació de l’acadèmia del Girona pel que fa a categories, nivell competitiu i estil de joc és una constant en els últims cursos, un bon escut cap al possible cop que pot suposar el descens a segona A.

Patacada sènior

A part del que suposa el descens del primer equip, la pèrdua de categoria del Peralada-Girona B de segona B a tercera ha afectat en el no ascens del Girona C, que, tot i això, no ha fet prou mèrits esportius per merèixer-ho, de moment. L’equip de l’Alt Empordà no va trobar la regularitat i la solidesa necessàries per afrontar una competició exigent com la segona B. La planificació amb retards en el període estival –també en l’hivernal– i els continuats viatges d’anada i tornada d’alguns futbolistes al primer equip –Pedro Porro i Valery, que havien de ser puntals per a Chicho Pèlach, no van tornar mai– van ser obstacles insalvables en relació amb el descens i el trencament de la filiació amb el Peralada.

Amb el Girona C encara esperant esdeveniments en forma de renúncia o buit legal, el fet de no pujar directament amb una plantilla de quirats i qualitat, a més de no superar el Manresa en la promoció d’ascens, ha tacat un curs dels equips sèniors per sota del primer equip que va començar amb la copa Catalunya amateur a les vitrines gironines: “S’ha patit en aquesta parcel·la. Hi ha hagut alts i baixos, jugadors que pujaven i un seguit de canvis que han fet que l’estructura del Peralada, el Girona C i els equips juvenils patissin. Ens ha de servir d’aprenentatge i per millorar”, comenta el director de l’acadèmia del Girona, Albert Síria.

Fermesa formativa

Els equips encara en etapa de formació del Girona sí que han mostrat una progressió en un àmbit general. De fet, el juvenil de divisió d’honor és l’únic que ha trontollat una mica a conseqüència de la planificació dels filials sèniors. I és que els plans inicials van fallar i algun futbolista juvenil capital per a l’equip, com ara Pachón o Jofre, van fer el salt al Peralada. Els d’Àlex Marsal van quedar setens molt lluny de la part noble de la taula, la mateixa posició que el juvenil B. La nota positiva l’ha donat el C en quedar meritòriament campió de preferent amb jugadors de primer any.

Pel que fa a la categoria cadet, el primer equip ha batallat amb Barça i Espanyol i ha quedat tercer de divisió d’honor, mentre que el B, també tercer de preferent, ha estat el millor gironí al davant del Palamós i el Quart.

En la categoria infantil, el Girona ha viscut un dels èxits del futbol de base. L’equip de divisió d’honor ha aconseguit colar-se en la segona plaça només superat per l’Espanyol i per damunt d’equips com ara el Barça o la Damm. A més, la plantilla dirigida per Carlos Polvillo va jugar i perdre la final del campionat de Catalunya fa escassos dies per culminar un curs brillant amb un futbolista que ha impactat a tots els nivells. Mamadou Moustapha Bah va acabar la lliga amb 45 gols, 19 dianes més que el seu perseguidor i 27 més que el tercer en la llista: “Independentment dels resultats, que és cert que també es miren, el més important és la formació contínua del talent que ja tenim. Molts estan preparats per progressar en etapes superiors, la línia és ascendent i estem molt contents de com hem competit en conjunt”, analitza Albert Síria.

En el futbol 7, els quatre equips alevins, benjamins i el prebenjamí del Girona han guanyat la lliga amb autoritat davant els altres equips de la demarcació mancats de tants recursos: “Hem de continuar fent progressos i millorant, però en còmput general estem contents de com hem format els jugadors i de com han competit aquests. Això sí que es reflecteix en els bons resultats en general dels equips”, diu el màxim responsable del futbol de base, convençut que el descens no canviarà el rumb: “La base no és un dèficit, és una inversió i així ho veu el club. El missatge és no retallar, tot i que hi hagi menys ingressos. Hi haurà una mica de reestructuració, però la línia de futur no variarà”, sentència el director de l’acadèmia.

EQUIPS SÈNIORS

El descens a 3a del Peralada i el no ascens del Girona C faran canviar els plans

EL JUVENIL A

La planificació atípica dels filials va trasbalsar els plans inicials i s’ha anat a remolc

FUTBOL 11

Bona temporada en general, però cal destacar la de l’infantil A, subcampió català

FUTBOL 7

Els nou equips del Girona han guanyat la lliga amb només tres derrotes en total

LES REACCIONS

La base no és un dèficit, és una inversió i així ho veu el club. El missatge és no retallar
Albert Síria
dir. esportiu acadèmia girona
El més important és la formació contínua del talent que ja tenim. Molts estan preparats per progressar en etapes superiors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)