Girona

Pape Diamanka

jugador del Girona

“Buscava el lloc per fer un pas més”

Pape Diamanka veu en el Girona el club ideal per a l’ambició personal de tornar a competir a primera

L’àrea esportiva valora la maduresa i les ganes de progressar del migcampista senegalès, lligat per tres anys a Montilivi

Era una peça molt atractiva en el mercat. Quedava lliure i s’havia convertit en un dels migcampistes més productius de segona A, després d’haver marcat nou gols amb el Numància. Pape Maly Diamanka, consolidat en la categoria de plata, tenia ofertes per triar i remenar. I tot i que l’Oviedo confiava seduir-lo, el poder d’atracció del Girona pesa. Per la capacitat econòmica, però també pel projecte que pot vendre, amb la intenció gens dissimulada de recuperar la categoria perduda. Amb 29 anys i una trajectòria consolidada de 136 partits a segona A, Diamanka aterra a Montilivi carregat d’ambició. Va arribar a tastar la primera divisió –set partits amb el Rayo el curs 2011/12– i ara la té molt present. “M’agradaria arribar a primera i estar-hi molts anys”, va comentar durant la seva presentació a Montilivi, el lloc que considera ideal per fer el pas endavant que busca.

L’exjugador del Numància ha firmat un contracte per tres temporades amb un club que vol tornar de seguida a primera. “És el que volia. Un club que apostés per mi, amb ambició per fer un pas més i que m’ajudés en la meva carrera. Fa molts anys que estic a segona i vull aspirar a alguna cosa més”, va manifestar. L’ambició personal coincideix amb la col·lectiva: “Veig que el club té la mateixa idea, i és el que em van comentar. Per això hi soc; buscava el lloc per fer un pas més, i espero complir-ho.”

“Rendiment immediat”

Diamanka ha anat progressant a segona A, i el club valora molt l’experiència i la maduresa que ha adquirit, però també la fam competitiva i de progressar. “És un jugador que té molta fam, que és important per al club. Jugadors que tinguin l’objectiu de fer un pas endavant, de pujar a primera”, va comentar Quique Cárcel. “Té molta experiència a segona A i ens aportarà rendiment immediat”, hi va afegir el director esportiu. Diamanka promet treball: “Això és el primer. Treballar i ajudar en tot el que pugui el grup.” Hi va afegir el curs passat un encert de cara a gol que espera que no sigui puntual: “L’any anterior havia jugat al doble pivot. Jugant més avançat, tenia més llibertat i arribava més a l’àrea. Em va sortir bé i espero seguir en aquesta línia.” El senegalès assumeix la pressió del Girona com a favorit: “És un equip que ve de primera, i és normal que vulgui pujar. Però la segona A és complicada i ens hem de centrar cada dia en el següent partit, i anar fent.”

PROTAGONISTA

He anat progressant a segona A i cada temporada he fet alguna cosa més. M’agradaria arribar a primera i estar-hi anys
El Girona ve de primera i és normal que l’objectiu sigui l’ascens. La segona A és complicada i hem de pensar sempre en el següent partit
Pape Diamanka
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)